Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 06. 14:16, szerda | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Emlékezés a Don-kanyar hősi halottaira

Emlékezés a Don-kanyar hősi halottaira

A II. világháború keleti-hadszínterén elesettekre emlékeznek január 11-én és 12-én Hódmezővásárhelyen.

A Don-kanyar poklában 73 évvel ezelőtt hősi halált halt honvédek lelki üdvéért a belvárosi katolikus templomban mutatnak be gyászmisét hétfőn este 6 órától.

Az 1943. évi szovjet támadás évfordulóján fegyver- és egyenruha bemutatóval egybekötött tanórát tartanak az Emlékpontban; január 12-én 11 órakor a Németh László Gimnázium diákjai adnak emlékműsort a Hősök terén álló második világháborús emlékműnél.

1943. január elején indult a Vörös Hadsereg átfogó támadása a Don-kanyarnál, amelynek következtében odaveszett a magyar 2. hadsereg jelentős része. A Szentháromság (belvárosi római katolikus) templomban a szovjet offenzíva évfordulójának előestéjén, január 11-én, hétfőn 18 órától gyászmisét celebrál dr. Alácsi Ervin őrnagy, tábori lelkész. A rendezvényen a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar közreműködik. Az Emlékpontban kedden délelőtt Triznya Andor történész, katonai hagyományőrző tart interaktív történelemórát a Don-kanyarral kapcsolatos tényekről és tévhitekről. Kedden 11 órától megemlékezést és koszorúzást tart Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a második világháború áldozatainak emlékművénél. A Don-kanyar poklát megjárt honvédek visszaemlékezéseiből a Németh László Gimnázium diákjai olvasnak fel részleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.