Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 28. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogott embercsempész és illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

Elfogott embercsempész és illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy szerb embercsempészt, továbbá 27 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. március 27-én 22 óra 20 perckor 16 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.


A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel közreműködve 2022. március 28-án 3 órakor Domaszék külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú Fiat Ducato-t. Az egyenruhások az ellenőrzés során a járműben 11 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A 20 éves sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.


Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: