Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. November 29. 15:16, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Életmentő készülék került a szegedi MÁV-pályaudvarra

Életmentő készülék került a szegedi MÁV-pályaudvarra

Defibrillátor segíti mostantól az életmentést a szegedi nagyállomáson, ahol naponta 5-6 ezer utas fordul meg.

A készülék önműködő, szakképzettség nélkül használható, így hirtelen szívleállás esetén a vasutasok és az utasok is életet tudnak menteni.

A szegedi MÁV-pályaudvaron mától üzemel az a defibrillátor, amely a Kiss-Rigó László Szeged–csanádi megyéspüspök, Botka László polgármester és a Szeged Első Lions Club által adományozott három készülék egyikeként került az állomásra a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának javaslatára. (Egy-egy defibrillátort az autóbusz-pályaudvarra és az önkormányzat Széchenyi téri ügyfélszolgálatára is kihelyeztek).

A defibrillátor jelenléte azért fontos a pályaudvaron, mert hirtelen szívhalál esetén minden egyes perc számít. Újraélesztés nélkül már négy-öt perc után idegrendszeri károsodások következhetnek be, és gyakran nem áll rendelkezésre szakszerű segítség. A vasúttársaság ezért is tartja jelentős vívmánynak olyan automata készülékek elérhetőségét az állomásokon, amelyek baj esetén külön szakképzettség nélkül is használhatók. Az eszközöket tároló faliszekrényekhez jól ismert piktogramok vezetnek el, a defibrillátorokon használati útmutató olvasható és hangutasítások is segítik az alkalmazást.

A szegedi nagyállomáson naponta 5-6 ezer ember fordul meg. A vasúttársaság és az adományozók a készülék kihelyezésével szeretnék növelni biztonságukat, biztonságérzetüket, illetve – az utasok iránt érzett felelősség jeleként – egyfajta speciális egészségügyi szolgáltatással bővíteni a MÁV-csoport szolgáltatásainak sorát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.