Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 07. 11:18, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Életfogytiglanra ítélték a feleségét meggyilkoló és földaraboló gyomaendrődi férfit

Életfogytiglanra ítélték a feleségét meggyilkoló és földaraboló gyomaendrődi férfit

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2010-ben meggyilkolta, majd közös gyermekük jelenlétében földarabolta volt feleségét.

A táblabíróság kimondta, a vádlott legkorábban negyven év letelte után bocsátható feltételesen szabadlábra.
A büntetlen előéletű, rokkantnyugdíjas, jelenleg 43 esztendős B. Zoltán 2003-ban ismerkedett meg a későbbi sértettel, az év végén kislányuk született, 2006-ban pedig össze is házasodtak. Kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen, gyakoriak voltak köztük a férfi által kezdeményezett anyagi és féltékenységi viták.
Az esküvő után röviddel a vádlott többek között egy elektromos sokkolóval bántalmazta a nőt. Az asszony feljelentést is tett, a rendőrség azonban megszüntetett az eljárást. Az év nyarán az asszony elköltözött lányával a férfitól, majd el is váltak, de a viták állandósultak köztük.
A férfi többször is megfenyegette az asszonyt, megüzente neki például, hogy "megásta számára a gödröt". A helyzet még jobban elmérgesedett, amikor a nő másik kapcsolatot létesített, s a férfi szerette volna elérni, hogy a gyermek hozzá kerüljön. A vádlott illegálisan több mint ezer töltényt vásárolt, és házilag egy lőfegyvert is eszkábált.
2010. április 30-án a férfi eldöntötte, megöli volt, akkor 34 éves nejét. Este, amikor az áldozat elvitte hozzá a kislányt a férfi előbb mellbe lőtte az asszonyt, majd a földre kerülő nő fejét többször a betonhoz csapta, végül megfojtotta. Az anyja kiáltásait halló gyerek közelben lakó rokonaitól megpróbált segítséget kérni, de a férfi tagadta, hogy bármit is tudna az asszonyról, és a kislányt is rávette, hogy hallgasson.
Másnap reggel a lelepleződéstől való félelem miatt kocsija csomagtartójában a vádlott kivitte tanyájára a holttestet. Ott levágta a nő fejét, annak egy részét a kutyáknak dobta, majd földarabolta a testet és eltemette. A történtek egy részének a kislány is szemtanúja volt.
A tárgyalásra kéz- és lábbilincsben elővezetett vádlott az utolsó szó jogán sírva úgy fogalmazott, nem tervezte a gyilkosságot, kislánya nem volt jelen, s őszintén sajnálja a korábbi felesége ellen elkövetett bűnt.
A táblabíróság előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Címkék: Bűnügy-ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön