Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 28. 15:33, hétfő | Helyi

EGYSÉGES BETEGAZONOSÍTÓ RENDSZER BEVEZETÉSÉVEL FEJLESZTIK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYT

EGYSÉGES BETEGAZONOSÍTÓ RENDSZER BEVEZETÉSÉVEL FEJLESZTIK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény a „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című felhívásra benyújtott pályázatával támogatást nyert, amely során egységes betegazonosító rendszert vezetnek be a makói tagkórház krónikus belgyógyászati, intenzív és sürgősségi osztályán, továbbá a hódmezővásárhelyi tagkórház sürgősségi, neurológiai és krónikus belgyógyászati osztályán.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 151,8 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

A projekt célja a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése. A betegek számára érthető és minden kórházi dolgozó számára nyomon követhető egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése. Folyamatosan fejlődő egészségügyi szolgáltatások nyújtása, az ellátás minőségi és hatékonysági fejlesztése, amely egy egészségesebb helyi társadalmat eredményez. Az egészségügyben megfigyelhető területi egyenlőtlenségek csökkentése az elérhetőség javítása érdekében. Korszerű, új eszközök és műszerek beszerzése. Az egészségügyi ellátórendszer költséghatékonyságának növelése

A projekt célcsoportja az intézménynél alkalmazott orvosok, szakorvosok, szakdolgozók, valamint az ellátásban részesülő betegek, akik hatékonyabb, magasabb szakmai színvonalú ellátásban részesülhetnek. A projekt eredményeként 6 osztályon egységes betegazonosító rendszer kerül kiépítésre, integrálásra. A fejlesztés által 86 896 fő lakos részesül biztonságosabb egészségügyi ellátásban.
A "Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény tagkórházaiban” című projekt az EFOP-2.2.18-17-2017-00067 azonosítószámú pályázat keretében valósul meg. A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2017.09.01. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2018.08.31.

A projektről bővebb tájékoztatást a www.csmekhm.hu/betegbiztonsag oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.