Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 18. 11:36, hétfő | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Egységben az erő

Egységben az erő

A 62. Lövészzászlóalj augusztus első heteiben szakasz szintű összekovácsolási foglalkozásokat tartott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségéhez tartozó gyakorlótereken.

A szakasz összekovácsolások során a lövész katonák begyakorolják a különböző harchelyzetekre történő reagálást úgy, hogy azt bármilyen körülmények között rutinszerűen végre tudják hajtani. A szakasz tagjai megtanulják és készség szintjén elsajátítják a közös tevékenységet, ezáltal a szakasz gyorsabb és hatékonyabb lesz, ami az egyes katonáknál pedig magabiztosabb feladat végrehajtást eredményez.

A foglalkozások során két különböző helyszínen történt az állomány gyakoroltatása. A Sándorfalva közelében található gyakorlótéren a szakaszok katonái gyalogos harcrendben tevékenykedtek és különböző harchelyzetekben gyakorolták a menetet, és a menetbiztosítást valamint az ehhez kapcsolódó feladatokat.

A dóci lőtéren harcjárművekkel végrehajtott komplex gyakorlások történtek. Az elképzelt szituációkban a szakasz egy nagyobb alegység éljárőr szakaszának feladatát látta el, amely során az alájátszások segítségével különböző szituációkra kellett reagálniuk. Minden olyan feladatot igyekeztek begyakorolni, ami egy ehhez hasonló valós harcászati helyzetben előfordulhat. A különböző erejű és összetételű ellenséges csoportokra való reagáláson felül gyakorolták a sérültek harctéri ellátását, illetve sérült személyhez MEDEVAC (Medical Evacuation- sebesült evakuálás) kérését. A kiképzést a szakaszok füstgránátok, az ellenséget eljátszó katonák és természetesen vaklőszer használatával tették minél életszerűbbé.

A „Közös Fellépés 2014” elnevezésű gyakorlatra történő felkészülésként a 62. Lövészzászlóalj eddig raj és szakasz összekovácsolást hajtott végre, az őszi gyakorlaton pedig már szakasz szintű kötelék lőgyakorlatok, majd század szintű összekovácsolás foglalkozások és éleslövészetek kerülnek végrehajtásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.