Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 10. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyezségre törekszenek az orvosok

Egyezségre törekszenek az orvosok

Újabb fordulója lesz annak a konzultációsorozatnak, amelyet Szócska Miklós államtitkár kezdeményezett az egészségügyi dolgozók jövedelmi helyzetének javítása érdekében – írja a Magyar Hírlap.

Az egyik tárgyalópartner a Magyar Orvosok Szövetsége, amely – ellentétben a rezidensekkel – nem függesztette fel akcióját, tovább gyűjti az önkéntes szolgálat megtagadására vonatkozó nyilatkozatokat.

Bélteczki János elnök a lapnak megerősítette, változatlanul a megegyezésre törekszenek, és ehhez szerintük két hónapos tárgyalási menetnek elegendőnek kell lennie. Bár jelenleg nem látszik, hogy lenne forrás az általuk elfogadhatónak tartott százezer forint körüli bérnövekedéshez, végigviszik a tárgyalásokat, esetleg javaslatokat is tesznek a forrásteremtéshez.A december 29-i kormánydöntés szerint 27 milliárd forint konszolidációs támogatásban részesültek a közfinanszírozott egészségügyi intézmények a lejárt szállítói tartozásaik csökkentéséhez. A napokban azonban kiderült, hogy több tucat, immár állami intézmény csak engedéllyel használhatja fel a pénzt. Ráadásul jutott belőle több olyan kórháznak is, amelynek nincs külső adóssága. Ők viszont igazságtalannak éreznék, ha vissza kellene fizetniük a támogatást.

Közben a Magyar Nemzet azt ríja, hogy az Európai Bírósághoz fordul a Magyar Orvosok Szövetsége, ha a döntéshozók nem vonják vissza azt a módosítást, amely például tömeges felmondás esetén munkára kényszeríthetné az orvosokat.A Magyar Nemzet a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslatban elfogadott jogszabállyal kapcsolatban a MOSZ álláspontját idézi, amely szerint egészségügyi válsághelyzetté lehet minősíteni olyan helyzetet, amikor az egészségügyi dolgozók tömegesen élnének a felmondás vagy az önként vállalt túlmunka megtagadásának eszközével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.