Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 06. 11:19, péntek | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Egy nap a nőkért Hódmezővásárhelyen (is)

Egy nap a nőkért Hódmezővásárhelyen (is)

Nőnapi hölgykedvezmény a Tornyai-múzeumban.

A Tornyai János Múzeum és az Alföldi Galéria is csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Egy nap a nőkért” kampányához. Március 8-án, nőnapon a múzeum és a galéria kiállításaira féláron válthatnak belépőt a hölgy látogatók Hódmezővásárhelyen.

A Tornyai János Múzeum földszintjén gróf Bánffy Miklós (1873-1950) a polihisztor külügyminiszter életéről és munkásságáról látható kiállítás. A tárlaton közel húsz, a Bánffy család tagjait, illetve a bonchidai kastélyt ábrázoló történelmi festményt és grafikát, valamint Georg Raphael Donner 18. századi híres osztrák szobrász Bánffy-kastélyt díszítő ólomszobrait is megtekinthetik a látogatók. Bánffy Miklós életútját és művészi pályaképét több molinó, díszletterv, Bánffy különböző nyelveken kiadott könyvei és színházi rendezőpéldánya mutatja be. A múzeum emeletén Tóth Sándor (1933) Munkácsy-díjas szobrászművész hat évtizedes pályafutásába másfélszáz rajza, grafikája, kisplasztikája, portréja, emlékmű-, szökőkút- és kaputerve, valamint rézlemez-domborítása nyújt betekintést. Az Alföldi Galériában Kéri László Tornyai-plakettes festőművész mutatja be munkásságát mintegy száz, erőteljes színvilágú, zaklatott, groteszk hangulatot árasztó alkotásán keresztül. Március 8-án, vasárnap a Tornyai János Múzeum, illetve az Alföldi Galéria kiállításait a hölgyek 50 százalékos kedvezménnyel tekinthetik meg és a közgyűjtemény szerény, nőnapi ajándékkal is kedveskedik látogatóinak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.