Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Február 25. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Dávid Ilonát választotta elnökének a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma

Dávid Ilonát választotta elnökének a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma

Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választotta meg elnöknek alakuló ülésén a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma.

Az új tanácsadó testület feladata, hogy elősegítse a felsőoktatási intézmény együttműködését a gazdasági-társadalmi élet meghatározó szereplőivel. A tagok tevékenységüket társadalmi munkában végzik.

A Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriumának tagjai (dr. habil András István, az egyetem rektora, Mádai Balázs, a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mészáros Virág, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, valamint Zsoldos Ferenc, az MVM Paks oktatási vezérigazgató-helyettese) titkos szavazással a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Dávid Ilonát választották meg a testület elnökének. Az alakuló ülésen a tagok megtárgyalták a Dunaújvárosi Egyetem 2016 és 2020 közötti időszakra vonatkozó intézményfejlesztési tervét, az oktatás és kutatás fejlesztési irányelveit, a stratégiai célokat és a legfontosabb határidőket. Ezen kívül szó esett a felsőoktatási intézmény és a vasúttársaság között a duális képzésről 2015 novemberében aláírt együttműködés tartalmi elemeiről is. Azok a hallgatók, akik február közepéig jelentkeztek a Dunaújvárosi Egyetem műszaki menedzser, műszaki szakoktató, gépészmérnök vagy mérnök-informatikus szakjainak valamelyikére, 2016. március 11-ig még beadhatják jelentkezésüket a MÁV-csoport és az egyetem duális képzésére. A főiskola biztosítja a tanulók elméleti képzését, illetve az ehhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket. A MÁV Zrt. pedig vállalta, hogy megszervezi és lebonyolítja a gyakorlati képzést, valamint átadja a hallgatók számára mindazokat az ismereteket, amelyek a szakma elsajátításához szükségesek. A vasúttársaság a diákokkal hallgatói szerződést köt, és az oktatás gyakorlati ideje alatt rendszeres juttatásban részesíti a hallgatókat. A vállalatvezetés nem titkolt célja, hogy az együttműködéssel hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő utánpótlását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a