Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Szeptember 29. 15:36, csütörtök | Helyi

Címzetes főiskolai tanári címet adományoztak az Emlékpont vezetőjének

Címzetes főiskolai tanári címet adományoztak az Emlékpont vezetőjének

A Kodolányi János Főiskola ünnepi orosházi szenátusülésén címzetes főiskolai tanári oklevelet adott át Szabó Péter rektor Miklós Péternek, az Emlékpont intézményvezetőjének.

Miklós Péter – aki évek óta a főiskola Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Tanszékének megbízott oktatója – a hivatalos indoklás szerint „tudományszervezői és oktatói munkássága elismeréseként” kapta meg a legmagasabb rangú főiskolai oktatói címet.

„Nagy megtiszteltetés a Székesfehérváron, Budapesten és Orosházán is képzési központtal rendelkező Kodolányi János Főiskola címzetes főiskolai tanárának lenni, hiszen az intézmény nemzetközi tanulmányok és történelem tanszéke – amelyen oktatói tevékenységem zajlik – nem pusztán a hazai, de a nemzetközi tudományos életnek is elismert és meghatározó műhelye” – mondta Miklós Péter. Az Emlékpont vezetője hozzátette: főiskolai tanári címe annak a történészi szakmai munkának is az elismerése, amely az elmúlt időszakban – sokak közös tevékenységének eredményeként – az Emlékpontban zajlott.

A felsőoktatási intézmény ünnepélyes orosházi szenátusi ülésén részt vett Dávid Zoltán orosházi polgármester és Simonka György, a térség országgyűlési képviselője is. Az eseményen címzetes egyetemi tanári címben részesült Gulyás László szegedi professzor és címzetes főiskolai tanári oklevelet vehetett át Szilágyi Péter, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára (mindketten az Emlékpont konferenciáinak rendszeres vendégei).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.