Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 28. 14:06, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens Boxing Gym Vásárhely

Boxing Gym Vásárhely: városunk ökölvívósportjának történelemkönyvébe írtunk

Boxing Gym Vásárhely: városunk ökölvívósportjának történelemkönyvébe írtunk

Hódmezővásárhely egyik legújabb egyesülete sikeres nemzetközi boksztalálkozót rendezett szombaton, ahol a város ifjú tehetségeinek is lehetőség nyílott a bemutatkozásra.

Több mint félezer látogató, résztvevő és szervező részvételével szombaton került megrendezésre városunkban az I. Kerekes János Ökölvívó Emlékverseny, a Boxing Gym Vásárhely szervezésében, a Magyar Ökölvívó Szövetség közreműködésével.

A versenynap május 26-án szombaton 14 órakor kezdődött a Balogh Imsi Sportcsarnokban, ahol elsőként az országból meghívott egyesületek fiatal tehetségei, összesen 11 páros mérte össze tudását. A Boxing Gym Vásárhely színeiben 7 fiatal mutatkozhatott be.

Nagy József (54 kg), Kovács Fanni (52 kg), Atyimov Tamás (66 kg), Ajtai Andor (54 kg), Gulyás Dávid (65 kg), Kovács Krisztián (+91 kg), Horváth Zoltán (91 kg) mindannyian kiemelkedőt mutattak a ringben, edzőik kiváló munkát végeztek velük.

Bár bemutatómeccsek lévén eredményt itt nem hirdettek, a látottak alapján, egy éles versenyen, talán túlzás nélkül mondhatjuk, a hazai versenyző kezét lendítették volna a magasba.

16 óra, az ünnepélyes megnyitó és a város wing tsun egyesületének bemutatója után következett a Magyarország – Ukrajna Válogatott Csapattalálkozó. Az első négy magyar párosnak sajnos nem termett babér, súlycsoport különbség miatt egy döntetlent könyvelhettünk el. Majd ekkor következett a korábban Szegeden öklöző magyar válogatott, Isaac Oroyovwe, Ziki, aki magabiztosan gyűrte le ellenfelét, remek hangulatot biztosítva a továbbiakhoz.

A vásárhelyiek által legjobban várt két összecsapáson ezek után felváltva robbant fel, vagy fagyott meg a levegő a Balogh Imsiben. Kovács Pál – Palika – Olkeksander Poglebniakkal, Rácz József – Joci – pedig Evgeniy Pavloskíy-jel bokszolt óriásit 81-81 kilogrammban. A Boxing Gym Vásárhely két válogatott ökölvívója pontozással nyert, hatalmas örömet okozva az aréna közönségének.

„ - Úgy érezzük, kitűzött hármas célunkat elértük. A város bokszsportjában elévülhetetlen érdemeket szerző mentorunk, mesterünk Kerekes János nevének méltó emléket állítottunk, egy a városban még sosem látott rangú (és reméljük : színvonalú) ökölvívó tornát rendeztük a magyar és az ukrán válogatott csapattalálkozójával, harmadrészben pedig egy közösség és bokszsportot építő rendezvényen bemutathattuk a vásárhelyi tehetségeket.

Maroknyi csapatunk támogatóink és partnereink segítségével, résztvevőink magánéletből hozott tudásának legjavát adva rövid idő alatt hozta tető alá a városban sporttörténelmi jelentőségű eseményt. A siker azonban közös, így mindenkinek hálásak vagyunk, aki e cél elérésében mellettünk állt.

A versenyt követő hírek szerint a jövőben sem ereszhetünk le - de nem is akarunk. A szövetség egy másik rangos esemény megrendezésével kecsegtet, de mint a találkozót követő banketten elhangzott, az ukrán szövetség máris elhatározta, még az idén viszonozná a meghívásunkat. Emellett eredeti elképzelésünk is töretlen, a szombati eseményből hagyományt teremtve, jövőre talán még az ideinél is nagyobb torna megrendezésére vállalkozhatunk.”

Ezúton is, és még egyszer köszönjük támogatóink és partnereink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.