Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Július 20. 11:44, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Augusztus végére befejeződik a ceglédi vonal felújítása a Nyugati és Városliget között

Augusztus végére befejeződik a ceglédi vonal felújítása a Nyugati és Városliget között

Az ütemezésnek megfelelően haladnak a munkálatok a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti pályahálózaton.

A nyár végig tartó felújítás keretében 5,6 kilométeres szakaszon dolgoznak a MÁV FKG és a MÁV szakemberei.

Májusban kezdődött a ceglédi vonal átépítése és július elejére befejeződött a felújítás első és második szakasza, átépült két vágány kétszer 1,2 kilométer hosszon. Jelenleg a Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás egyik vágányának átépítése zajlik, új vágány épül ki. Előreláthatóan július végétől dolgoznak a másik vágányon, az utolsó, negyedik szakaszban. Emellett elkezdődtek és hétvégenként folytatódnak a váltócserék, valamint 500 méter hosszon a vízelvezetés kialakítása is megtörténik.

Látványos munkálatokat végeznek a Nyugati bevezető szakaszánA munkálatok előrehaladásával, a hétvégi módosításokat követően, július 27-től ismét változik a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon. A vonatközlekedésben augusztus végéig várható korlátozásokról, a bevezetést megelőzően, részletes tájékoztatást nyújt a vasúttársaság.

Az érvényben lévő menetrendmódosításokról utazás előtt a www.mav.hu/100a oldalon tájékozódhatnak utasaink.

Háttér-információk:

A MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból a ceglédi, 100a vonal felújítására, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba és pontosabb legyen a vonatok közlekedése. Az idei beruházás során a vágányok átépítésén túl a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is korszerűsítik. A felújításba vont vágányokkal és kitérőkkel összefüggésben a meglévő váltófűtési rendszerek is korszerűbbek lesznek, ennek köszönhetően megelőzhető a váltók lefagyása, és jelentősen csökken az ebből adódó vonatkésés a téli időszakban.

A májustól augusztus végéig tartó munkálatok során a lehető legkisebb környezeti zajterhelésre törekszenek, de a korszerű földmunkagépek, vasúti és közúti tehergépjárművek, illetve pályafenntartási gépek is kelthetnek a szokottnál erősebb zajt. A Városligetnél az induló személyszállító vonatoknak és a pályaépítő gépeknek a vasúti hatósági előírások miatt rövid hangjelzést kell adni a munkaterületeknél a hajnali és éjszakai időszak között. A zajterheléssel járó munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Látványos munkálatokat végeznek a Nyugati bevezető szakaszán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni