Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 18. 16:16, szerda | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Amatőr Művészeti Fesztivál Hódmezővásárhelyen - harmincadjára!

Amatőr Művészeti Fesztivál Hódmezővásárhelyen - harmincadjára!

Még egy hétig lehet jelentkezni a BFMK tehetségkutatójára

November 25-éig lehet jelentkezni a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Amatőr Művészeti Fesztiváljára.

Az immár három évtizedes múltra visszatekintő kistérségi tehetségkutatóra prózával, verssel, énekkel, humorral, tánccal, zenével, színházzal, bűvészelőadással vagy bármilyen más szabadon választható művészeti produkcióval lehet nevezni.

Az idei már a 30. alkalom lesz, hogy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megrendezi az Amatőr Művészeti Fesztivált. A tehetségkutató hosszú éveken keresztül csak vásárhelyi jelentkezőket fogadott, de néhány év óta a környék valamennyi településéről, Mindszentről, Mártélyról és Székkutasról is várják azon érdeklődőket, akik nem félnek a "világot jelentő deszkáktól". Nevezni ‑ kizárólag amatőröknek ‑ egyénileg vagy csoportosan, műfaji megkötöttség nélküli produkciókkal lehet. A november végi-december eleji két elődöntőn eldől, hogy kik kapnak bemutatkozási lehetőséget a fesztivál döntőjén december 12-én, a hódmezővásárhelyi kúltúrközpontban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.