Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 12. 11:35, péntek | Helyi
Forrás: Elek András sajtós- és kommunikációs munkatárs

Állati zenék a BFMK-ban

Állati zenék a BFMK-ban

Jó együtt címmel három előadásból álló családi bérlet indul a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A zenei sorozat első előadásán, az Air Corde Trió műsora a klasszikus zene "állati" világába vezeti be a gyerekeket és kísérő szüleiket február 13-án, szombaton 16 órai kezdettel a hódmezővásárhelyi kultúrközpontban.

A BFMK új kezdeményezésének célja, hogy a családok legifjabb tagjai egy-egy szórakoztató, a szülőkkel közösen eltöltött szombat délutánon nyerhessenek bepillantást a zene és a színház világába. Az első előadáson Matuz Gergely fuvolaművész, Szilvágyi Sándor gitárművész és Lukácsházi István nagybőgőművész együttese klasszikus zeneszerzők állatok inspirálta műveit mutatja be. Sokan nem is tudják, hogy a legnagyobb komponisták kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja hány és miféle állat hangját "csempészték bele" műveikbe. Az interaktív zenei állatkertben Kosztándi Orsolya rajzművész, a fellépés alatt vetített illusztrációi segítenek eligazodni a gyerekeknek.

A Jó együtt bérlet márciusi előadásán a Budapesti Operettszínház zenés mesejátékát, az Erdei kalamajkát, áprilisban Lúdanyó meséiből komponált zenés árnyjátékot élvezhetik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba ellátogató családok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás