Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 06. 09:57, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Agyhalott asszony csecsemőjét segítették világra a Semmelweis Egyetemen

Agyhalott asszony csecsemőjét segítették világra a Semmelweis Egyetemen

Agyhalott asszony csecsemőjét segítették világra a Semmelweis Egyetemen - közölte az egyetem szerdán az MTI-vel.

Mint az egyetem internetes oldalán, a http://semmelweis.hu oldalon olvasható, 2014 májusában egy 24 hetes magzattal várandós asszony került a Semmelweis Egyetemre helyszíni újraélesztést követően. A keringésleállás oka szívinfarktus volt, amelynek akut ellátása azonnal megtörtént. Bár az asszony kardiovaszkuláris állapotát sikerült stabilizálni, a keringésleállás okozta agyi károsodás visszafordíthatatlannak bizonyult.
A család egyetértésével ugyanakkor a gyermek megszületése érdekében speciális terápiával fenntartották a kismama életfunkcióit a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján.
A baba két és fél hónap után császármetszéssel jött világra egy kifejezetten erre az alkalomra felálló, különlegesen felkészült orvoscsapat segítségével. A baba 2300 gramm súllyal született, koraszülött, de állapota stabil.
A család több részletet nem kívánt nyilvánosságra hozni.
Az egyetem közleménye szerint az eset különlegességét orvosilag az adja, hogy a világon alig néhány hasonlóról számoltak be.
Az orvoscsoport vezetője, Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója szerint az eset szakmailag különlegesen nagy sikernek számít, hiszen meg tudták óvni a kismamát és a magzatot a fertőzésektől, a magzat fejlődése megfelelő ütemben zajlott, és a kezelés során további komplikáció nem lépett fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: