Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 04. 13:56, hétfő | Helyi
Forrás: Valent Ágnes Premier Next Communications

A Videoton FC nyerte a Danone Focikupa szegedi elődöntőjét

A Videoton FC nyerte a Danone Focikupa szegedi elődöntőjét

Amhach Arnold, a Videoton FC és Dékány Ádám, a Békéscsaba UFC játékosa lett az Egészség Bajnoka

A Videoton FC nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna szegedi regionális fordulóját. Másodikként az Orosházi MTK ULE 1913 csapata végzett, a Szeged 2011 pedig a torna harmadik helyezettje lett. Ezek a csapatok bekerültek a torna június 17-i, budapesti országos döntőjébe, amelynek győztese jövőre Spanyolországban, a nemzetközi döntőn képviselheti majd Magyarországot. A focikupa szegedi fordulóján Családi Egészségnap is várta az érdeklődőket, akik az egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki, testtömegindex-számításon vehettek részt, táplálkozási tanácsokat kaphattak, ügyességi játékokban mérhették össze tudásukat és Vajda Attila olimpiai bajnok kenussal is találkozhattak.

Fókuszban a foci és egészséges táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért az idén először ítélték oda az Egészség Bajnoka címet is, amelyet Amhach Arnold, a Videoton FC és Dékány Ádám, a Békéscsaba UFC játékosai nyertek el. Ők szerepeltek ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízben. A Legjobb kapus Tenerand Kevin (Szeged 2011), a Legjobb játékos Bányai Máté (Videoton FC), a Gólkirály pedig Pintér Ákos (Budaörs) lett. Az egyéni fair play díjat Ecseri Máté (Soroksár SC) kapta, míg a csapat fair play díjat az FTC együttese érdemelte ki.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Éppen ezért, az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

Családi Egészségnap: tanácsadás és testtömegindex-számítás a pálya mentén

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna szegedi regionális elődöntőjén több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig az eseményre kilátogatók. A mérkőzésekre és az azokhoz kapcsolódó Családi Egészségnapra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi tagszervezeteit is meghívta a Danone. Az eseményekre kilátogató nagycsaládok és a pályákon játszó gyermek szüleinek és családtagjaik az Egészségnap keretében táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki és testtömegindex-számításban, valamint ügyességi játékokban vehettek részt, de hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátták őket a szakértők. A Danone folytatja társadalmi felelősségvállalási programját Szegeden. Szeptember 23-án a városban rendezik meg a Danone Életmód Napot Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjával karöltve.

Nyilasi, Zidane, Dárdai, Tőzsér és Dombi

A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatják minden évben, emellett híres labdarúgók is a program mellé álltak. Magyarországon az esemény fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, tiszteletbeli nagykövete pedig az idén Sass Dani, gasztroarc, műsorvezető. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane. A gyerekek a torna szegedi elődöntőjén Vajda Attila olimpiai bajnok kenussal is találkozhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni