Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 13. 10:53, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

A VÁSÁRHELY BÍRTA JOBBAN IDEGEKKEL

A VÁSÁRHELY BÍRTA JOBBAN IDEGEKKEL

Az utolsó percekig kiélezett küzdelemben győzött a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli a Győr ellen.

Utasi Gábor legénysége nagyon jól dolgozott együtt, és a második negyedtől mutatott produkcióját nézve teljesen megérdemelten szerezte meg harmadik sikerét a bajnokságban. Jövő héten a Honvéd otthonába látogatnak a kék-sárgák.

Jól kezdtek a hazaiak, akik néhány perc után már 5 ponttal mentek el. A Győr azonban egyre inkább erőre kapott: Gál, Gombás és Csaba állt csapata élére, utolérték Vasékat, sőt a negyed végén már ők örülhettek 17-23-as vezetésnek.
Úgy tűnt, hogy ez felébresztette Utasi Gábor fiait, akik egyre agresszívebb védekezés mellett kreatív támadásokat vezettek, így ismét látóhatáron belülre kerültek a dunántúliak. (24-27) Bukics mester időkérése sem segített, és az ismét jó formában pályára lépő Gajic és a padról beszálló Varga kosaraival már ismét a Hódmezővásárhely vezetett, és ez a helyzet nem változott a nagyszünetig, amikor 40-36 állt a táblán.


Gajic-ot továbbra sem tudták tartani a fekete mezesek, a Kosársuli kosarasa röviddel a periódus kezdete után megdobta 19. pontját. (46-40) A társainak sem ment rosszul, Szabó, Horváth és Béres a támadó térfél mellett a védőoldalon is kivette a részét a melóból, aminek meglett az eredménye, 12 ponttal ellépett a Csongrád megyei gárda. A differenciából végül az utolsó játékrészre hetet faragtak a sokat reklamáló Rujákék.

Elég forró kezdett lenni a pite a vásárhelyieknek, de megint csak összekapták magukat. Bálint fontos (és kissé szerencsés) kosaraival, valamint Molnár belépésével és hármasával 76-65-re alakult az állás 4 perccel a dudaszó előtt. Egyre fokozódott a feszültség, amikor előre hozta védekezését a Győr-Moson-Sopron megyei társaság, ráadásul közülük Csaba György zsákolt egy bődületeset, és suhintott egy trojkát. (78-72) Erre Varga Zalán válaszolt szintén a hármas vonalon kívülről, majd Vas tempózott eredményesen, amivel eldőlt a győzelem sorsa.

Vásárhelyi Kosársuli – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 86-74 (17-23, 23-13, 22-21, 24-17)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Menyhárt, Vadász, Borgula.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 360 néző.

Kosársuli: SZABÓ 18/6, Bálint 4, Molnár 5/3, VAS 14/3, GAJIC 21.
Csere: VARGA 15/3, Horváth 2, Béres 7/3.
Edző: Utasi Gábor

Győr: Puszta 16, Ruják 10, Gál 8/6, Gombás 10/6, Horváth 5.
Csere: Nagy -, Domsitz 2, Geiger 4, Kámán -, CSABA 19/6.
Edző: Bukics Zsolt

Utasi Gábor: “Egy nagyon jó Győrrel játszottunk, de bizonyítottuk, hogy hazai pályán mindenkire veszélyesek vagyunk. Több kritikus pontja is volt a mérkőzésnek, amikor nehezen ment a pontszerzés, de ezeket az időszakokat sikeresen átvészeltük, és mindig meg tudtunk újulni. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, igazi csapatmunka volt. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése