Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Szeptember 03. 11:18, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A Tornyai-múzeum munkatársa nyerte a logópályázatot

A Tornyai-múzeum munkatársa nyerte a logópályázatot

Logópályázatot hirdetett a Szeretem Vásárhelyt Egyesület, amelynek során alig egy hét állt az indulók rendelkezésére, hogy az egyesület arculatát és törekvéseit tükröző grafikai motívumot elkészítsék.

Mindennek ellenére tizenhat pályázó huszonöt alkotása közül kellett kiválasztania a zsűrinek, amelynek elnöke az egyesület tagja, V. Nagy Nándor volt.

V. Nagy Nándor elmondta: az egyesület logójától azt várták, hogy az kifejezze a civil szervezet lendületét, s a városhoz fűződő érzelmi és értékalapú kapcsolatát. Elvárásuk volt, hogy a logó ne legyen sem bonyolult, sem túl absztrakt, valamint mentes legyen a képi kliséktől, s a jelkép széles közönséget megszólítva velük a huszonegyedik század elvárásainak megfelelően kommunikáljon. Az egyesület az alkotók motiválására ötvenezer forint munkajutalmat is kitűzött a győztes pályamű elkészítőjének.

A szakmai zsűri által kiválasztott öt legjobb logó felkerült a legnagyobb közösségi hálóra, szavazásra hívva az internet használóit, akik közül a legnagyobb számban Szender Ákosnak, a Tornyai János Múzeum informatikusának alkotására szavaztak, így az ő logóját használja mostantól az egyesület.

Szender Ákos a jelkép megalkotása során szem előtt tartotta a vásárhelyi hímzés színeit, a bordót és a kéket, valamint a szívet, mint szeretet motívumát használta fel. Mint elmondta, jó ötletnek tartja, hogy az egyesület kihívás elé állította a grafikai megoldásokkal foglalkozó alkotókat és a széles közönséget is bevonták a pályaművel megítélésébe.

A győztes pályamű elkészítőjének az erről szóló oklevelet a munkajutalommal együtt péntek délután Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke adta át, aki elmondta, hogy hétfő reggel, az első tanítási napon az egyesület tagjai iskolába igyekvő gyerekeket már az új logóval ellátott mellényben fogják segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.