Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Augusztus 18. 11:18, szerda | Helyi

A (fél)múlt vásárhelyi hétköznapjai

A (fél)múlt vásárhelyi hétköznapjai

Új időszaki kiállítás nyílik az Emlékpont

Négy korhűn berendezett szobabelső, több száz retró tárgy, a keleti-blokk jellegzetes járművei, tárcsázós telefonok és írógépek is fogadják az Emlékpont új kiállításának látogatóit. A Vásárhelyi hétköznapok az államszocializmus korában címet viselő tárlat megnyitóját augusztus 19-én, csütörtökön 17 órakor tartják a közgyűjtemény Lehel utcai udvarán.

A kiállításon Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója, a tárlat kurátora tart ismertetőt a sajtó képviselőinek .

Az Emlékpont új kiállítása évtizedről-évtizedre haladva mutatja be az államszocializmus korszakának hétköznapi életét lakásenteriőrök, technikai- és közlekedési eszközök, textíliák, illetve álló- és mozgóképeken keresztül. Az augusztus 20-ától megtekinthető tárlaton a látogatók átfogó képet kaphatnak a korszakra jellemző életmód helyi sajátosságairól, testközelből élhetik újra vagy ismerhetik meg a mindennapok tárgyi kultúráját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez