Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 31. 16:31, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

A BÉKÉS NYERTE A RANGADÓT

A BÉKÉS NYERTE A RANGADÓT

Végig izgalmas mérkőzésen győzött a bajnokságban második Békés a Vásárhelyi Kosársuli otthonában.

Vas Péterék a harmadik negyed végéig teljesen partiban voltak ellenfelükkel, utána viszont már nem jött ki nekik a lépés. A kék-sárgák így szezonbeli hetedik vereségüket könyvelhették el.

Jól kezdtek a vendégek, Kertész 7 pontjára Vas egy hármassal, Mócsai egy kettessel válaszolt. Hiába egyenlítettek ki a kék-sárgák Krstic és Béres vezetésével ismét megléptek a békésiek. (9-19) Ám még nem volt vége, és Vejinovics majdnem félpályáról szórt utolsó másodperces trojkájával már csak 1 pont volt a különbség.

Az első negyedéhez hasonló volt a forgtókönyv a második elején: a Kosársuli vezetést szerzett, majd a sötét mezesek fordítottak. (25-29) Mócsai beállásával felélénkült a Vásárhely játéka, nem hagyták ellépni ellenfelüket, sőt Vas hármas vonal mögül szerzett kosara után már 39-39 állt az eredményjelzőn a félidőben.

Megint Komáék kezdtek jobban a nagyszünet után. 44-47-nél megtorpantak a a kék-fehérek, amit azonban Vejinovicsék nem igazán tudtak kihasználni. Már ekkor pattanásig feszültek az idegek a Hódtói Sportcsarnokban, ahol a vendégszurkolók igencsak befűtöttek. A periódus végéig óriási csata volt a pályán, de egyik együttes sem tudott nagyobb előnyre szert tenni.

52-53-nál indult a zárójátékrész, ám Kertésznek és Kovácsnak köszönhetően hattal elmentek a viharsarkiak. 4 perccel a vége előtt időt kértek a vendégek, akik ekkor már 7-tel vezettek. Kicsivel később dr. Elek András is időt kért, de már nem tudtak fordítaani. Úgy tűnt, hogy bedeszkázták a gyűrűt, a Hódmezővásárhelynek semmi nem ment be. 57-66-nál pedig már végig eldőlt, hogy a Békés megszerzi a győzelmet, és így is lett...

Vásárhelyi Kosársuli - Békési SzSK 60-68 (18-19, 21-20, 13-14, 8-15)
NBI B csoport, alapszakasz XIII. forduló vezette: Menyhárt F., Varga Z., Vadász Cs.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 550 néző.
Kosársuli: Nagy 3, MÓCSAI 8, Pavlovic 4, VAS 14/12, VARGA D. 15,
csere: Vejinovics 5/3, Csorvási 6, Czibere 1, Kis Molnár -, Rostás I. 4, Wirth -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor
Békés: KRSTIC 15/9, KERTÉSZ 19/9, Vámos 4, Koma 9, Kovács 4,
csere: Molnár -, Csorba -, BÉRES 12/3, Zsíros -, Farkas 5/3.
Edző: Balog Vilmos

Dr. Elek András: "Sajnos ilyen támadójátékkal egy jobb csapat ellen még hazai pályán sem lehet győzni."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: