Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. December 24. 08:06, szombat | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

90 évesek köszöntése

90 évesek köszöntése

Dunai Józsefné, Gál István és Herczegh István Tamás a közelmúltban töltötték be 90. életévüket.

Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai köszöntötték.

Dunai Józsefné (Hódi Magdolna) Szegeden született. Családja szegény volt, így már fiatalon dolgoznia kellett. Segédnővérként kapott munkát a bel- és elmeklinikán. Ezt követően a fogászati osztályra került, elvégezte a fogászati röntgen asszisztensi tanfolyamot, nyugdíjazásáig ott dolgozott. Magdi néninek 2 gyermeke született, 4 unokája és 3 dédunokája van. 2 éve a szociális otthon lakója.

Gál István Mindszenten született, ott is nevelkedett. Később mezőgazdasági gépszerelő szakmát tanult Biatorbágyon. 1944-ben elvitték leventének. A háború után a Csillag börtönben dolgozott, mint fegyőr, innen Nagyfára helyezték. Feleségével 50 évet éltek együtt, 2 gyermekük született. 13 éve a szociális otthon lakója.

(a közös képen Dunai Józsefné és Gál István szerepel)

Herczegh István Tamás Székkutas környéki tanyában született, szülei gazdálkodtak. Ő is a szüleivel gazdálkodott. Később elvitték leventének, sok helyen megfordult Európában. A háború után géplakatosnak tanult. Több munkahelye volt, nyugdíjba a Vegyesipari Szövetkezet téglagyári részlegéről ment. Még nyugdíj mellett is karbantartóként dolgozott a Kutasi úti óvodában. István bácsinak 2 gyermeke született, 3 unokája és 2 dédunokája van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét