Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Március 25. 10:19, szerda | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Lapul a polcon egy laptop vagy Tábla PC? Segítsen vele!

Lapul a polcon egy laptop vagy Tábla PC? Segítsen vele!

Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek igényelhetnek 2020-ban is tanulást segítő számítógépet vagy okos eszközt,

ehhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Számítógép Álom program segítőket, számítógép - okos eszköz felajánlókat keres.

A tanulást - felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói program révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kaphatnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. A www.matrixalapitvany.hu weboldalon ismerhető meg az informatikai adományozó program minden részlete.

Bohócdoktorok viszik házhoz a gyermekeknek a gépeket
Az alapítvány berkein belül működő bohócdoktor csapat évente 80 gyermekkórház - gyermekellátó intézmény támogatásában vesz részt. A megszokott bohócdoktorkodáson, könyvosztáson, meseolvasáson, ceruza hegyezésen felül az informatikai eszközök egy részének házhoz szállítását a www.bohocdoktor.com oldalon elérhető bohócdokik viszik házhoz.

gyermek, mesedoktor, pályázatok

Egy - egy gépre adott esetben több százszoros a túljelentkezés, így minél több felajánlás érkezik, annál több hátrányos helyzetben lévő gyermeket tud a támogatói program segíteni. A legapróbb alapítványi támogatás is fontos, hiszen az összefogáson a program igazi célja.

Segítene jót tenni? Megteheti így is:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni