Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Április 01. 15:51, szerda | Helyi
Forrás: Vas Mariann (tanítónő) és Seres Imre (igazgatóhelyettes)

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanárai és diákjai Aradon jártak.

 A Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanárai és diákjai Aradon jártak.

Március 27-én Kulturális sokféleség és a nevelés címmel rendezett interkulturális fesztivált és nemzetközi szimpóziumot az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskolát képviselő pedagógusok, Cseri Tamás települési képviselő és diákok utaztak Aradra, amelyhez a buszt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította.

A két oktatási intézmény 2012 márciusától egy magyar-román határon átnyúló programban működik együtt, 2013 nyarától eredményeinek fenntartása a feladatunk. A projekt elnevezése „Együtt a megismerés útján” mutatja, hogy a két intézmény elkötelezett egymás kultúrájának, hagyományainak megismerésében.

A fesztiválon magyar részről Cseri Tamás képviselő köszöntötte a vendégeket.

Az előadáson a Kankalin néptánccsoport és a kis kórus tagjai léptek színpadra. A diákok a délután során kézműves és sportfoglalkozáson, zumbán vettek részt.

A szimpóziumon 5 ország pedagógusai tartottak előadást. Azoknak a személyeknek, intézményeknek a tapasztalatait ismertették, akik aktívan, sikerrel vesznek részt a fiatalok nevelésében, a kulturális sokféleségből eredő értékrendjüknek a kialakításában. Iskolánkból Vas Mariann tanítónő a stresszmentes iskolakezdésről tartott előadást.

Minden látogatáskor közösen megemlékezünk a román forradalom magyar áldozatáról, Tóth Sándorról, aki 1989. december 23-án karitatív tevékenység közben vesztette életét. Ez alkalommal is megkoszorúztuk a Maros partján álló kopjafáját, és meglátogattuk a magyar történelmi emlékhelyeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni