Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 21. 21:01, szombat | Helyi
Forrás: Dudás Zsanett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Zokni és ruha gyűjtés a Centerkében

Zokni és ruha gyűjtés a Centerkében

Nem is gondolnák, hogy sok család számára nagy segítség akár egy pár zokni vagy néhány ruhadarab.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ zokni, alsónemű, ruha gyűjtést szervez, amihez a lakosság és cégek segítségére is számít. Az évente tízezernél több rászorulót segítő jótékonysági adományosztó hely a mélyszegénységben élők helyzetét a támogatókkal együtt könnyebben tudja orvosolni.

Csak a segítség marad

Rácz Anett szociológus, alapítványi munkatárs arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat! Ha öreg vagy egyedül élő vagy nagycsaládos, kisgyermekes szomszédot ismernek, figyeljenek oda rájuk. Szerencsére a legtöbb ember összefogásban él, azaz cserélgetik egymás között a kinőtt ruhákat, babakocsikat, ágyakat, így sokan ingyen juthatnak hozzá a megfizethetetlenhez. Az összefogás jó eszköz lehet az életszínvonal javításához. A szegények száma feltehetően nem csökken, hiszen a Centerke Adományozó Központban mindig nagy a betérő segítségkérők száma.

Ne dobja ki a még használható ruháit, adja oda a nélkülözőknek!


A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben segíti a rászoruló lakosságot. Télen folyamatos takaró, meleg ruha osztással az utcán és a fűtetlen lakásokban élők krízis helyzetét lehet csökkenteni, de nyáron is nagy segítség a ruha adomány. A www.centerke.hu oldalon a segítő tevékenységről bővebben lehet olvasni. Lakossági összefogással sokat tehetünk a nélkülözés csökkentéséért, a szegénység visszaszorításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a