Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 29. 15:06, kedd | Helyi
Forrás: (Seres Imre-igazgatóhelyettes)

Zentai diákok kirándulása Hódmezővásárhelyen

Zentai diákok kirándulása Hódmezővásárhelyen

A látogatás időpontja: 2014.április 24-27. Nagy izgalommal készültek a vásárhelyi diákok a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjainak fogadására.

Az első utazásra márciusban került sor, és a megismert diákokkal szoros barátság alakult ki. Az utazás a Határtalanul! projekt keretében valósult meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. A zentai gimnázium diákjaival sok közös program zajlott nagyon jó hangulatban.

Az első nap ellátogattak a diákok Ópusztaszerre, megnézték a Feszty-körképet, az emlékpark többi kiállításait, majd Szeged nevezetességeivel ismerkedtek a diákok. A kimerítő nap után az iskolába érve még egy közös esten vettek részt a diákok. A második nap folyamán a bolyaisok tanítási órán vettek részt. Megismerkedhettek egy rendhagyó fizika óra keretében a Foucault-ingával, annak működésével, megismerkedtek iskolánk laborjával is. Ezt követően csatlakoztak a külhoni iskola diákjai Németh László szobrának megkoszorúzásához az író születésnapja alkalmából.

A koszorúzás után az Emlékpontban megrendezésre kerülő Természettudományos Diákkonferencia programjaihoz csatlakoztak a vendég és fogadó diákok, akik saját tudományos munkájukat mutatták be a konferencián. Ebéd után a Németh László Gimnázium, Általános Iskola udvarának szépítésén dolgoztak a diákok, virágokat ültettek.

Sajnos az időjárás nem kedvezett a szalonnasütésnek, ezért egy délutáni süteményezéssel ünnepelték meg a diákok a konferencián elért eredményeket, illetve a kosárlabdameccs eredményét, ami a két iskola közötti nagy versengésben alakult ki.

A hétvégén már szebb volt az idő, így a vajdasági diákokkal nagy sétát tettek a vásárhelyi gimnazisták a városban, megtekintették a Tornyai Múzeumban a Koszta kiállítást, majd Ambrus mester műhelyében kipróbálhatták magukat a diákok.

A délután folyamán kilátogattak a diákok az Állattenyésztési Napokra is, majd a nap lezárásaként, az élmények átadására, megbeszélésére közös esti programon vettek részt a diákok. Fáradtan tértek haza diákok a fogadó családjaikhoz. Sajnos gyorsan eltelt ez a négy nap, így szomorúan búcsúztak a diákok egymástól, nagy ígéreteket téve egymásnak, hogy nem felejtik el egymást és azon lesznek , hogy találkozzanak még egymással, legyen folytatása a barátságuknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.