Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 22. 16:18, csütörtök | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Zarándokvonatok indulnak a híres egyházi kegyhelyekre

Zarándokvonatok indulnak a híres egyházi kegyhelyekre

„Lelki megújulásunkért!” jelmondattal szervez idén zarándokvonatokat a Misszió Tours Utazási Iroda.

A MÁV-START Zrt. közreműködésével a csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat negyedszer, a Lengyelországba robogó Fekete Madonna Zarándokvonat ötödször indul útnak.

A korábbi hagyományokat folytatva, de megújult szolgáltatásokkal újra a csíksomlyói búcsúba, valamint a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba közlekednek a zarándokvonatok.

A Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. a közös utazásszervezésről tartott sajtótájékoztatót január 22-én, Budapest-Nyugati pályaudvar Királyi várótermében, amelyen megjelent Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Székely János, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspöke, Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője, valamint Bátor Botond pálos szerzetes.

Idén a MÁV-START és a Misszió Tours együttműködésében valósulnak meg a különleges élményt ígérő, rendhagyó zarándokutak. A Misszió Tours részéről elhangzott, hogy az elmúlt évek hagyományait folytatva idén negyedszer kel útra a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra és ötödször a Fekete Madonna zarándokvonat Lengyelország „lelki központjába”, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű czestochowai kegyhelyre. Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi különvonatok közlekedtetése rendkívül bonyolult folyamat, az országonként eltérő hatósági előírások ugyanis komoly kihívások elé állítják a szervezőket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vasúttársaság azért ajánlotta fel a zarándokok számára különvonatait, mert elsősorban a vasúton történő utazás teszi lehetővé a nagy létszámú utazóközönség számára a kényelmes és biztonságos utazást.

Emellett a közös programok, a vonatrádió, a színvonalas első és másodosztályú vasúti kocsik, a hangulatos étterem-kocsik megteremtik a zarándokvonatok egyediségét. Az utazóközönség magas színvonalú kiszolgálása érdekében idén a Fekete Madonna zarándok különvonatot a korszerű, légkondicionált kocsijaival közlekedteti a vasúttársaság, továbbá most első alkalommal mindkét zarándokvonaton a különleges Komfort kocsi kényelmét is élvezhetik a résztvevők.

Háttérinformáció:

Boldogasszony Zarándokvonat, 2015. május 21-24. Az érdeklődők felszállhatnak Hatvan, Szolnok és Püspökladány állomásokon, illetve hazafelé jövet leszállhatnak Nagykárolyban és Debrecenben is. Erdélyben a vonat megáll Nagyváradon, Kolozsvárott és Marosvásárhelyen is. A zarándokvonat második napjának programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, Pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise zárja a zarándoklatot.

Fekete Madonna Zarándokvonat, 2015. június 22-25. A gazdag program keretében két teljes napot és három éjszakát töltenek a résztvevők a lengyelországi Czestochowában. A zarándoklat fontos célpontja a Lengyelország szíveként emlegetett Krakkó is.

Részletes program és további információ: www.missziotours.hu;

kapcsolattartó: Budai András +36 20 565 3498;

email: missziotours@missziotours.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő