Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 27. 10:04, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Zár a Tér-Idő, Anyag-Szellem foglalkozássorozat

Zár a Tér-Idő, Anyag-Szellem foglalkozássorozat

Alkotónap az Őszi Tárlaton

Másfélmillió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma Járásszékhely múzeumok szakmai támogatására. A Gyere velünk múzeumba! programból Tér-Idő, Anyag-Szellem címmel rendeztek az év során múzeumpedagógiai foglalkozásokat az Alföldi Galéria állandó és időszaki képzőművészeti kiállításain.

A programon résztvevő csoportoknak 2017. november 29-én, szerdán kreatív alkotónapot rendeznek a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat művei között.

A Tér-Idő, Anyag-Szellem program célja, hogy a Gyere velünk a múzeumba! pályázati alcélhoz kapcsolódva komplex, több generációt megmozgató múzeumpedagógia programok jöjjenek létre a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum képzőművészeti állandó és időszaki kiállításaiban. A városban tanuló diákoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek és hátrányos helyzetűeknek szóló 2 x 2 foglalkozásból álló program egy témára, azon belül két tárlatra nyújtott élményszerű látogatási és feldolgozási lehetőséget. A négy alkalomból álló foglalkozás-sorozatba négy célcsoportot (nyugdíjasok, hátrányos helyzetűek és fogyatékkal élők, általános- és középiskolás diákok) vontunk be Az Alföld művészete állandó, valamint a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat időszaki kiállításaira. A 2017 tavasza óta zajló foglalkozás-sorozaton a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium, a HSZC Kalmár Zsigmond Szakgimnázium tanulói, illetve a Nyugdíjas Lakópark, a Kovács Küry Időskorúak Otthona és Szivárvány Szakosított Otthon lakói vettek részt.

Célunk volt, hogy a programban résztvevők ne felületes benyomással, hanem érdekes, élményközpontú, izgalmas múzeumi foglalkozás emlékével távozzanak a galériából. Szeretnénk, hogy a programban résztvevők kulcsot kapjanak a különböző stílusirányzatú képzőművészeti alkotások megértéséhez, valamint visszatérő múzeum- és tárlatlátogatókká váljanak.

2017. november 29-én a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat és a programsorozat finisszázsaként egy közös alkotónapot szervezünk, melynek során lehetőséget nyújtunk az együtt munkálkodásra. Ezen eseményen alkalom nyílik majd a múzeumi órákon szerzett tapasztalatok kamatoztatására, a célcsoportok közötti párbeszédre.

Az alkotónapon 5 csoport, több mint száz résztvevővel készíti el saját alkotásait, melyben Mucsi Zoltán festőművész, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára lesz segítségükre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.