Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 18. 14:45, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Wittner Mária segítette az ötvenhatos vetélkedő indulóit

Wittner Mária segítette az ötvenhatos vetélkedő indulóit

Az egy évtizeddel ezelőtti megalakítása óta az Emlékpont minden évben megrendezi 1956-os történelemversenyét az általános iskolások számára.

A forradalom 60. évfordulójának évében épp hatvan vásárhelyi és székkutasi iskolás vállalta a megmérettetést. A diákokat a feladatok megoldásának megkezdése előtt az ötvenhatos halálraítélt Wittner Mária köszöntötte.

- Pont ilyen fiatalok vettek részt a pesti utcákon a forradalomban, mint ti, akik itt ültök – mondta a forradalomban részt vett Wittner Mária, hozzátéve: közülük sokan áldozták életüket a hazáért. A mai fiataloknak már nem kell fegyverrel harcolni, viszont a mai ifjaknak a szellem erejével kell megvédenie az országot.

Wittner Mária bemutatta azt az ötvenhatos lyukas zászlót, amelyet ő maga készített el és felajánlotta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósított versenyen legjobb eredményt elérő iskola kaphassa meg, hogy azt használhassák a tanintézmény október 23-i megemlékezésein.

A diákok az 1956-os forradalom és szabadságharcról meglévő ismereteikről egyrészt az Emlékpont történészei által összeállított tesztlap kitöltésével adtak számot, másrészről interaktív feladatok megoldásával szerezhettek pontokat. Ez utóbbi területen különleges segítséget is igénybe vehettek a csapatok: kérésükre Wittner Mária a diákok közé ült és tanácsaival segítette a feladatok megoldását.
A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére október 26-án, szerdán 10 órakor kerül sor az Emlékpontban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.