Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 05. 11:55, péntek | Helyi sport
Forrás: Benkő László

Winter Cups by HEAD 2016 Nemzetközi Tenisztorna Hódmezővásárhelyen

Winter Cups by HEAD 2016 Nemzetközi Tenisztorna Hódmezővásárhelyen

A Winter Cups Nemzetközi Tenisztorna először kerül megrendezésre Hódmezővásárhelyen.

A 16 év alatti fiúk Európa-bajnoki selejtező mérkőzései a Hód-Tenisz Club teniszcsarnokában február 5-6-7-én tekinthetők meg.

A versenybizottság nevében Rácz Attila köszöntötte a megjelenteket. A Magyar Tenisz Szövetség versenyigazgatósága részéről Ludányi Krisztinát, Peterdi Tamás főbírót, valamint Molnár Zoltán, Újszászi Máté, Demeter Davor, Lórántfy Péter játékvezetőket.

Megköszönte Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város támogatását és hogy helyszínt adott ennek a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőnek. A városunkba most Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Oroszország, Ukrajna és Magyarország legtehetségesebb fiatal versenyzői teniszeznek.

Almási István polgármester szintén köszöntötte a versenyzőket, az Európai Tenisz Szövetség küldöttségét, a Magyar Tenisz Szövetség tagjait, bíráit. A hét ország részvételével zajló torna rangját és fontosságát méltatta. Beszédében elmondta: „Célunk, hogy jó házigazdái lehessünk ennek a versenynek, remélem mindenki megelégedésére ki tudjuk szolgálni a versenyt. Városunk mintegy másfél évtizeddel ezelőtt célul tűzte ki, hogy olyan sportlétesítményeket hozzunk létre, amely alkalmas nemzetközi bajnokságok megrendezésére. Ez a rendezvény jelentősen szolgálja a helyi sportélet fellendítését, öregbíti városunk hírnevét.”

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlése 20 M Ft rendkívüli támogatást biztosított a verseny megrendezésére, valamint az infrastruktúra felújítására.

A rendezvényt megtekintő hódmezővásárhelyi lakosok díjmentes teniszpálya-használatot kapnak (felnőttek 1 órát, 18 év alattiak 2 órát). A rendezvényre a belépés ingyenes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.