Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 31. 19:01, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Weinstein-ügy - Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki kábítószer birtoklása miatt

Weinstein-ügy - Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki kábítószer birtoklása miatt

Kábítószer-birtoklás miatt adtak ki elfogatóparancsot Rose McGowan amerikai színésznő ellen, aki október elején az elsők között szólalt meg a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein ügyében.

A Washingtoni Repülőterek Hatósága a The Washington Post című lapnak megerősítette, hogy elfogatóparancs van érvényben McGowan ellen, engedélyhez kötött anyagok birtoklása miatt. A közlemény szerint a színésznő "narkotikumoknak bizonyult személyes holmikat" hagyott hátra egy repülőgép fedélzetén, amellyel a Washington Dulles Nemzetközi Repülőtérre érkezett január 20-án.

Az elfogatóparancsot február 1-jén adták ki, és a hatóságok megpróbálták felvenni a kapcsolatot McGowannel, hogy a színésznő a bíróság előtt feleljen a vádakra a Virginia állambeli Loudoun megyében. McGowan neve bekerült a nemzeti bűnügyi nyilvántartásba is.

A színésznő egy felháborodott Twitter-bejegyzéssel reagált az elfogatóparancsra. "El akarnak hallgattatni?" - írta a mikroblogportálon, ugyanakkor nem részletezte, hogy pontosan ki akarja elhallgattatni, vagy, hogy mi az, amit mások nem akarják, hogy elmondjon.

A felhasználók azonban kitöltötték a hézagokat. "Az nem lehet csupán véletlen egybeesés, hogy ez történik Rose McGowannel, miután felemeli a hangját a hollywoodi ragadozók ellen" - írta Laura Loomer újságíró. Stefan Molyneaux rádiós műsorvezető "megdöbbentően átlátszó megtorlásnak" nevezte a történteket.

Azt nem tudni biztosan, hogy a bejegyzések az elfogatóparanccsal kapcsolatos hírekre, vagy magára az elfogatóparancsra vonatkoznak, amelyet hónapokkal a Weinsteinnel kapcsolatos vádak felröppenése előtt adtak ki.

McGowan, akinek neve a The New York Times október 5-én megjelent cikkében is szerepelt, azt állítja, hogy a filmmogul megerőszakolta őt és később megpróbálta megvásárolni a hallgatását.

Ügyvédjén keresztül a színésznő azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy Weinstein egymillió dollárt ajánlott fel neki szeptemberben egy titoktartási megállapodás aláírásáért cserébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.