Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 16. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Wallenberg nyomán országos vetélkedő regionális döntője az Emlékpontban

Wallenberg nyomán országos vetélkedő regionális döntője az Emlékpontban

Az Emlékpontban kerül megrendezésre a Wallenberg nyomán című, magyarországi és határon túli magyar diákok számára meghirdetett vetélkedő regionális fordulója.

A vetélkedőt a Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán SzC Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely a hódmezővásárhelyi Emlékponttal együttműködve rendezi meg.

Időpont: 2017. október 18. 10 órától

Helyszín: a hódmezővásárhelyi Emlékpont és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely

A vetélkedőt 10 órakor az Emlékpontban Dr. Sebes József, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke és Vágó János, Hódmezővásárhely megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási-, Kulturális-, Ifjúsági-, Sportbizottságának elnöke nyitja meg, majd a hét csapat előzetes feladatként elkészített filmjeit értékelik és a diákok tudásfelmérő játékban vesznek részt.

Délután a program a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen és a zsinagógában folytatódik, ahol a csapatok forgószínpad-szerűen oldanak meg feladatokat, a kiállítóhely adatbázisát is segítségül használva.

A verseny eredményhirdetésére várhatóan 16 órakor kerül sor.

Az esemény helyszínei:

  • Emlékpont: Hódmezővásárhely, Andrássy út 34.
  • Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely és a zsinagóga Hódmezővásárhely, Szent István tér 2.

A szervezők hitvallása szerint mindannyiunk felelőssége és feladata segíteni a valós történések megismerését, a problémák sokoldalú megvizsgálását, az egymás kultúrájáról, múltjáról, cselekedeteiről szóló ismeretek gyarapítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak