Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Május 23. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Vörösbor: tényleg gyógyital vagy csak a felhajtás nagy körülötte?

Vörösbor: tényleg gyógyital vagy csak a felhajtás nagy körülötte?

A franciák mindig arról voltak híresek, hogy alacsony köztük a szívbetegek száma, hiszen sok telített zsírsavat esznek. Évtizedekig a szívet védő és erősítő italként tekintettek a vörösborra.

Mostanában azonban ez a teória megkérdőjeleződött. Chris Kilham egy gyógyszerkutató úgy véli, nem csak a vörös bor volt az, amelyik éveken keresztül segített a franciáknak.

'Lehet, hogy több időt töltöttek a családjukkal, nem tudjuk. Elképzelhető, hogy több helyi zöldséget és gyümölcsöt ettek és több vitamin jutott a szervezetükbe. Semmiképp sem gondolom, hogy csak a vörösbor az oka egészségüknek' - mondja a szakértő.

Kilham szerint fontos volt az is, hogy sok hagymát, fokhagymát, póréhagymát, mogyoróhagymát fogyasztottak, ezek pedig köztudottan előnyösek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében. Hasznosabbak, mint a vörösbor - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.