Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2014. Szeptember 17. 17:52, szerda | Belföld
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

Vonattal fél áron lehet utazni Budapestre, a Nemzeti Vágtára

Vonattal fél áron lehet utazni Budapestre, a Nemzeti Vágtára

Bármely belföldi állomásról 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START a Nemzeti Vágtára a Budapest-Keleti, a Budapest-Nyugati vagy a Budapest-Déli állomásokra utazóknak.

Idén szeptember 20-21. között rendezik meg a nemzeti lovas hagyományt felelevenítő programsorozatot, a kedvezmény meghirdetésével a MÁV-START szeretné megkönnyíteni az érdeklődők fővárosba eljutását.

Már a rendezvényt megelőző napon meg lehet kezdeni az utazást, a kedvezmény ugyanis szeptember 19-én 0:00 órától érvényes, a visszautazást szeptember 22-én 24:00 óráig be kell fejezni. Csak akkor érvényes a jegy visszautazásra, ha azt a helyszínen, a Szépművészeti Múzeum előtt felállított információs sátorban a vasúttársaság munkatársai lebélyegzik. A menetjegyet érvényesíteni szeptember 20-án, szombaton 12:00 és 19:00 óra között, valamint 21-én, vasárnap 9:30 és 18:30 óra között lehet. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet az ellenőrzést végző munkavállaló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki menettérti útra, és pótdíjat is felszámít.

Másodosztályon, belföldi utazásra lehet igénybe venni a kedvezményt, az első kocsiosztályon utazáshoz a teljes árú kocsisosztály-különbözetet, feláras vonatokra (például gyors és InterCity vonatok) a pót- és helyjegy, vagy a gyorsvonati pótjegy díját külön meg kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 16:40, csütörtök | Belföld

Menczer: felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított

Felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön, Cegléden.

2022. Október 06. 13:18, csütörtök | Belföld

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2022. Október 06. 13:16, csütörtök | Belföld

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása

Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

2022. Október 06. 13:09, csütörtök | Belföld

Elfogták az embercsempészt, aki 49 migránst szállított

Ajka külterületén tartóztatták fel a rendőrök a migránsokat szállító embercsempészt.