Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 16. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Vonattal Berlinbe

Vonattal Berlinbe

A német főváros ősszel is várja a turistákat, a berlini utazáshoz pedig célszerű a MÁV-START közvetlen vonatait választani akár nappal, akár éjszaka.

Budapestről minden nap 2 vonat indul Berlinbe: a nappali órákban közlekedő Hungária EuroCity, amelyből Pozsony, Prága és Drezda, valamint a Dunakanyar és az Elba völgyének sziluettje és panorámája tárul elénk; valamint az éjszaka közlekedő Metropol EuroNight, amelyben ülő-, fekvőhelyes és hálókocsi is közlekedik esti budapesti indulással és reggeli berlini érkezéssel.

A Nyugati pályaudvarról 7:40-kor induló és a berlini főpályaudvarra este 7 óra előtt érkező Hungária EuroCity-ben étkezőkocsi is van, így a vonaton akár egy reggeli, ebéd vagy vacsora is elfogyasztható. Az étlapon tradicionális magyar ételek – például paprikás csirke, marhapörkölt, gulyásleves – mellett saláták, harapnivalók és desszertek is szerepelnek.

A Metropol EuroNight háló- és fekvőhelyes kocsijában fedélzeti büfé üzemel, ahol akár vacsorára is alkalmas, melegített készételek vásárolhatók a minőségi üdítő- és alkoholos italok és ropogtatnivalók mellett. A háló- és fekvőhelyes kocsiban a jegyárban foglalt, választható összetételű reggeli is jár minden utasnak.

A berlini vonatos utazásra az egy útra szóló jegyek 29 eurótól vásárolhatók ülőhelyes kocsiba, míg oda-vissza legolcsóbban 58 euróért lehet utazni a magyar és a német főváros között.

Jegyárak, menetrendek és egyéb információk: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/berlin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.