Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 05. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Von der Leyen: egyértelműbb, kiszámíthatóbb utazási szabályozásra van szükség az EU-ban

Von der Leyen: egyértelműbb, kiszámíthatóbb utazási szabályozásra van szükség az EU-ban

Egyértelműbb, kiszámíthatóbb szabályozásra van szükség az Európai Unióban minden olyan intézkedésre vonatkozóan, amely korlátozza a szabad mozgást tagállamaiban a koronavírus-járvány terjedése miatt

- jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteki sajtónyilatkozatában. Hangsúlyozta, hogy a brüsszeli bizottság közös megközelítést javasol a tagállamoknak ezen a területen, mert előreláthatóságot kell biztosítani az unió területén utazó polgároknak, akik számára nem egyértelmű, melyik államban milyen szabályozás van érvényben.

"A határokon átnyúló utazás szabadsága Európában az egyik legnagyobb előny, amelyet az unió nyújt emberek számára. Milliók függnek ettől, munkavállalók és diákok is" - jelentette ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.