Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 27. 16:35, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Virágba borultak a vasútállomások

Virágba borultak a vasútállomások

Százötvenezer növény teszi hangulatosabbá a várakozást

Színes, illatos, vidám környezet fogadja az utasokat több mint háromszáz vasútállomáson.

A MÁV országosan 150 ezer egynyári, fűszer- és évelő növénnyel borította virágba a nagyobb, illetve forgalmasabb megállóhelyeket. A Balaton partjára több mint 16 ezer növény került, azt üzenve, hogy a vasúttársaságnál is tombol a nyár.

A MÁV budapesti termesztőtelepén nevelt balkon- és egynyári növényeket ágyásokban, kőedényekben és függő virágtartókban helyezik el országszerte. A kétszáz fajtából válogatott mintegy 150 ezer növény között népszerű egynyáriak és évelők, díszfüvek és fűszernövények is megtalálhatóak. A vasút több hektáros kertészetében előnevelt virágok a gyomláláson és rendszeres öntözésen kívül egyéb gondozást nem igényelnek, viszonylag jól tűrik a száraz levegőt, a tömörödött talajt és a tűző napsütést is. Kifejezetten szeretik, ha megcsodálják szépségüket, attól csak még pompásabbak lesznek. Nem élik túl viszont a bántalmazást, azt, ha leszakítják vagy megtapossák őket.

Az országos virágültetési akcióval a vasúttársaság hangulatosabbá, színesebbé, vidámabbá szeretné tenni a vonatra várakozók környezetét, közérzetét. Az ültetésben és a gondozásban a vasutasokon kívül a közfoglalkoztatottak is nagy örömmel vettek, vesznek részt. A MÁV-csoport arra kéri az utasokat, a pályaudvarokra, állomásokra látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok késő őszig színesíthessék az állomásokat és azok környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére