Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 13. 12:55, szerda | Belföld
Forrás: mti

Villám csapott egy iskolába Kaposfőn

Villám csapott egy iskolába Kaposfőn

Villám csapott egy iskolaépületbe szerda délelőtt Kaposfőn, több gyereket kórházba vittek megfigyelésre.

Mihályka Szabina, a Somogy megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol tűz nem keletkezett. Azokat a gyerekeket, akik a villámcsapáskor a számítástechnikai teremben voltak, vizsgálják az orvosok.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az iskola épületét, de tűzre, füstre utaló jelet nem találtak. A mentők viszont több embernél állapítottak meg könnyű sérülést, ezért néhányukat megfigyelésre kórházba vitték.

A sonline.hu hírportálnak Vörös Ottó, a kaposfői általános iskola vezetője azt mondta, hogy a mentők 15 tanulót és egy felnőttet visznek kórházba megfigyelésre. Közölte, a villám lényegében a villámhárítót találta el, de a közelében lévő számítástechnikai teremben érezték a hatását. Komolyabban senki nem sérült meg, de a villámcsapáskor a teremben tartózkodó gyerekek fájlalják a fülüket, a fejüket és zsibbad a kezük.

Jelenleg a helyszínen vannak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is.

Címkék: iskola, kaposfő, villám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: