Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 06. 14:59, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens Boxing Gym Vásárhely

Világversenyekre készülnek a Boxing Gym Vásárhely ökölvívói!

Világversenyekre készülnek a Boxing Gym Vásárhely ökölvívói!

Kovács Fanni az EB-re készül, Kovács Pál az Európa Játékokra kvalifikálta magát. Tóth Niki hazai bronzot hozott Vásárhelyre.

Tóth Niki bronzéremmel zárta a VI. Varga Viktor Emlékversenyt a hétvégén. A kőbányai, nála sokkal rutinosabb Brunner Boglárkától kapott ki a döntő jutásért vívott összecsapásban. Első felnőtt versenye lévén – 81 kilogrammban – két menetet remekül harcolva, kisebb sérülés után pontozással kikapva, így is remek teljesítménynek örülhetünk.

Kovács Fanni hétfőtől folytatja a felkészülést a junior EB-re, ahová már kerettagként kvalifikálta magát.

Kovács Pál a Magyar Ökölvívó Szövetség válogatóversenyén járt, ahol az Európa Játékok indulási helyeiért mérkőztek meg a magyar ökölvívók. Első nap Tóth Ádámot, OB ezüstérmest vert hatalmas küzdelemben, második napon Lukácsi Bencét a tavalyi év országos bajnokát szintén legyőzve lett a magyar válogatott tagja. Így hazánkat Kovács Pál, a Boxing Gym Vásárhely sportolója képviseli felnőtt 81 kilogrammban, ökölvívásban a minszki Európa Játékokon.

A II. Európa Játékok június 21-én kezdődik Minszkben amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót indít majd 14 sportágban.

A hivatalos, név szerinti nevezések május 20-án zárulnak. A magyar küldöttség fogadalomtétele június 12-én lesz a MOM Kulturális Központban.

Négy sportágban - cselgáncs, kajak-kenu, ökölvívás és tollaslabda - a játékok egyben Európa-bajnokságnak is számítanak, míg asztaliteniszben, íjászatban, karatéban és sportlövészetben tokiói kvótát is osztanak.

A minszki Európa Játékokat június 21. és 30. között rendezik ahol, idén először vásárhelyi sportolóért is izgulhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.