Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 11. 21:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Viharos széllel érkező hidegfront halad át a Kárpát-medencén

Viharos széllel érkező hidegfront halad át a Kárpát-medencén

Viharos széllel érkező hidegfront halad át a Kárpát-medencén a hét első napjaiban, utána viszont kora tavasziasra fordul az időjárás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

Baár Péter meteorológus videójában elmondta, keddre virradó éjszaka a Tiszától nyugatra nagy területen lehet erős a szél. A Dunántúli-középhegységben az éjszaka folyamán is előfordulhatnak viharos erejű lökések.

Kedden a hajnali óráktól az északnyugati országrészben újra viharossá fokozódik a légmozgás. Napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén valamint északkeleten lehetnek viharos erejű széllökések. Délután mérséklődik a szél, de még este is lehetnek erős széllökések. Az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A meteorológus videójában azt mondta: kedden a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet zápor, hózápor. Szerdán elsősorban a Dunántúlon lehet kisebb eső, esetleg havaseső. Csütörtökön is lehet helyenként kisebb eső, havas eső, elvétve egy-egy zápor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére