Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 10. 09:45, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Több épület kigyulladt villámcsapás miatt szombat éjszaka

Vihar - Több épület kigyulladt villámcsapás miatt szombat éjszaka

Villámcsapások miatt több épület kigyulladt a szombat éjszakai viharban, de személyi sérülés sehol nem történt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Petróczi Tímea elmondta: országszerte 21 esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk, ami nem számít rendkívülinek. A kidőlt fák és letört ágak nem okoztak komoly problémát, ugyanakkor a villámcsapások miatt több helyen tűz ütött ki.
Budapest III. kerületében egy háromszintes épület teteje kapott lángra, Ecseren egy ház tetőszerkezete égett, Balmazújvárosban pedig egy birkahodály semmisült meg teljesen a tűzben. A mintegy 300 birkát még időben sikerült kimenteni - tette hozzá a szóvivő.
Beszámolt arról is, hogy Pilisszentivánon egy gázórába csapott villám; itt a tűzoltók és a gázszolgáltató beavatkozására is szükség volt. A veszélyelhárítás idejére a ház öt lakójának el kellett hagynia az otthonát.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy leégett egy nádfedeles épület szombat éjszaka Balatongyörökön, miután a viharban villám csapott a háztetőbe; személyi sérülés itt sem történt.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután 3 órától adott ki másodfokú riasztást 18 megye 145 kistérségére a várható heves zivatarok miatt; a szolgálat a riasztást nem sokkal vasárnap hajnali 4 óra előtt vonta vissza.

Címkék: Baleset-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.