Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 19. 10:58, kedd | Helyi
Forrás: Tisza Zoltán közalkalmazott

Vetélkedő a vásárhelyi laktanyában

Vetélkedő a vásárhelyi laktanyában

Pályaorientációs vetélkedőt tartottak május közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A Hódmezővásárhelyi Bajtársi Egyesület, a szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Iroda és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrsége immár harmadik alkalommal rendezte meg a hagyományos pályaorientációs vetélkedőt a katonai pálya iránt érdeklődő 7-8. évfolyamú diákok számára, amelyre összesen 10 csapat nevezett.


A vetélkedő célja az volt, hogy az iskolások megismerjenek katonai feladatokat, bepillantást nyerjenek a laktanya életébe, tájékozódjanak a pályaválasztás egyik lehetőségéről és játékos formában mérjék össze tudásukat, ügyességüket.


A versenyt Hazadi János őrnagy, a Társadalmi Kapcsolatok Alosztály parancsnoka nyitotta meg, aki köszöntőjében rávilágított a katonai ismeretek fontosságára. Ezt követően a csapatok öt állomáshelyen versenyeztek a pontszámokért: először légpuskával lőttek céltáblára, majd az összetett elemekből épült akadálypályán bizonyították ügyességüket, gyorsaságukat. Harmadik feladat a kötélmászás, a negyedik pedig a gyakorló kézi gránát célba dobása volt. A vetélkedő zárásaként imitált sebesült szállítása nehezítette a versenyt. A pontok összesítése után a szervezők emléklappal jutalmaztak minden csapatot, a dobogós helyezettek pedig jutalomban és oklevélben részesültek.


„Izgalmas volt, nagyon el lehetett fáradni.” – mondták az első helyen végzett Mártélyi Általános Iskola csapatának tagjai. A versenyben második lett a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola, míg a harmadik helyen a szintén vásárhelyi Liszt Ferenc Általános Iskola csapata végzett.

„Katonai szempontból specifikus feladatok voltak, amire célirányosan nem igazán tudtunk iskolai eszközökkel felkészülni, de a tanulók tisztességesen helytálltak, büszke vagyok rájuk!” – fejezte ki örömét Török Renátó a mártélyi iskola testnevelő tanára.

A verseny részvevőinek és a felkészítő tanároknak ezúton is gratulálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás