Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 21. 05:40, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Vészhelyzetbe kerül a megyei kórház?

Vészhelyzetbe kerül a megyei kórház?

A Veszprém megyei kórházban dolgozó orvosok közel hetven százaléka ügyvédi letétbe helyezte felmondólevelét.

Az akció helyi szervezői már tájékoztatták az intézmény vezetőségét a rendkívüli helyzetről – írja szerdai Magyar Nemzet.

Néhány nappal ezelőtt az egyik osztály összes orvosa leadta a felmondólevelét – mondta a lapnak Dénes Tamás, a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) helyi szervezetének elnöke. Az érintettekkel kötött megegyezés alapján egyelőre nem közlik, melyik osztályról hányan adták le a felmondásukat, de az alapszakmákban rendkívül magas az arány.

Az osztályvezető főorvostól a rezidensig mindenki úgy döntött: ha nem sikerül megegyezni a kormánnyal, január 1-jén aktiválják felmondásukat. Ez is mutatja, hogy nem kizárólag a fiatal rezidensek akciójáról van szó – fogalmazott az elnök. Dénes Tamás hozzátette: a felmondóleveleket gyűjtő ügyvéd tájékoztatása szerint akadnak még olyan fekvőbeteg-ellátó intézmények az országban, amelyekben ötven százalékot meghaladó az akció támogatottsága, de Veszprém az első háromban van.

Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke kétkedve fogadta Dénes Tamás bejelentését. A lap kérdésére úgy fogalmazott: vészforgatókönyvet készítettek arra az esetre, ha az orvosok valóban tömegesen felmondanak. Ha szükséges, fokozatosan korlátozzák az ellátást – írja a Magyar Nemzet.

Az MNO beszámolt róla, hogy az ÁNTSZ tájékoztatást kér a kórházaktól, hogy miként készülnek a rendkívüli helyzetre, ha az orvosok január elején aktiválják felmondóleveleiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.