Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2011. November 20. 07:18, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTv

Veszélyes anyagokkal is fűtenek a pénzhiány miatt

Veszélyes anyagokkal is fűtenek a pénzhiány miatt

DVD lemezekkel és olajos dobozokkal is fűtenek több háztartásban Nyugat-Magyarországon.

A 2007 óta megugró gázárak és a szemétszállítási díjak emelkedése miatt sok család így próbál spórolni. A környezetszennyező tüzelés ellen a hatóság tehetetlen, az önkormányzatok eljárást indíthatnak, ha be tudják bizonyítani, hogy valóban veszélyes anyagot égetnek el az emberek a kazánokban.

Egy győri férfi tavaly gázzal fűtött, novembertől áprilisig félmillió forintot fizetett a szolgáltatónak. Számításai szerint az idei telet megússza 60-70 ezer forintból. Válogatás nélkül eléget minden hulladékot, ami a háztartásában keletkezik.

„Tisztában vagyunk vele, hogy környezetkárosító ezeket az anyagokat égetni, a palackot, a sörös dobozt, a papírhulladékot, egyéb hypós vagy olajos dobozt, de egyszerűen rá vagyunk kényszerülve, mert anyagilag most már úgy áll mindenki, nemcsak mi, hanem az egész környéken, hogy muszáj egyszerűen valamit lépni, mert ezeket a költségeket már nem tudjuk fizetni” – mondta el.

A győri mérőállomások csak a belvárosi légszennyezettségi adatokat mutatják, a kertvárosit és a vidékit nem tudják mérni. A veszélyes, káros anyagok elégetése nemcsak környezetszennyező, hanem balesetveszélyes is, gyakran szén-monoxid-mérgezés kiváltója is. A megyei katasztrófavédelmi igazgató szerint öt évvel ezelőtt nőtt meg jelentősen a szabálytalan fűtésből eredő balesetek száma. Tavaly a korábbi 25 helyett több mint 80, sokszor személyi sérüléssel járó kéménytűzhöz vonultak ki a megyében.

A Győr környéki településeken is egyértelműen a rezsiköltségek emelkedésére vezetik vissza a szabálytalan tüzelések okát.

Az ÁNTSZ adatai alapján tavaly Győrben 168, míg Sopronban 70 halálesetet hoztak összefüggésbe a légszennyezettséggel, országosan ez a szám meghaladja az ötezret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.