Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 30. 12:44, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

„Vért izzadt” a győzelemért az OSE

„Vért izzadt” a győzelemért az OSE

Nem biztos, hogy ennyire nehéz győzelemre számított az OSE Lions a Kosársuli ellen, mint ahogy az szombat este összejött a Hódtói Sportcsarnokban.

A Vásárhelynek nincs oka a szégyenkezésre, mivel a bajnokságban eddig veretlen, és a végső diadalra is esélyes Komárom-esztergomiak ellen végig partiban voltak, csak az utolsó percek döntöttek.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a Vásárhely kapta el jobban a fonalat az elején: a listavezető csak 20-21-nél érte utol őket. Ekkor kezdte el kihasználni magasságfölényét az OSE, ám minimális előnynek Vas Péterék örülhettek az első szusszanás alatt.

Fergeteges hangulat uralkodott a Hódtói Sportcsarnokban, annyi szépséghibával, hogy minderről az oroszlányiak szurkolótábora gondoskodott. Agresszíven védekező és okosan támadó kedvenceik 4 pontos vezetéssel hálálták meg a buzdítást, közülük Illés és a palánk alatt Spangolo volt leginkább elemében. A kék-sárgák érezhetően gyorsabban fáradtak, mint ellenfeleik, de nem adták könnyen magukat. Szabó, Vas és Gajic tett a legtöbbet azért, hogy 44-45-nél újfent az Oroszlány nyakában lihegjenek.

A fordulás után kezdett egyre jobban megmutatkozni a vendégek erőfölénye: fizikai fölényüket okosan használva 46-54-re léptek meg. A Vásárhelynél a fiatal Bálint Erik villant meg többször ebben az időszakban, ám a sokat cserélő Vavra András fiai higgadtak maradtak, nem volt veszélyben a nem túl tetemes előnyük.

58-64-nél kezdődött az utolsó 10 perc, amelynek kezdetén robbantottak az oroszlánok, és pikk-pakk megduplázták a különbséget. Ekkor lépett színre Varga Zalán, aki 5 pontot varázsolt zsinórban. (64-69) Ekkor azonban úgy tűnt semmi sem jön össze Utasi Gábor legénységének, ráadásul 3 perccel a vége előtt Kiss Kornél bevitt egy hármast. Ez döntőnek bizonyult, mivel az így kialakult 9 pontos hátrányt már nem tudták ledarálni a Csongrád megyeiek, így végül az OSE Lions.

Vásárhelyi Kosársuli – OSE Lions 75-83 (24-23, 20-22, 14-19, 17-19)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Gelencsér, Maár és Reisz.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 490 néző.

Kosársuli: Szabó 13/3, Béres 5, BÁLINT 9, Vas 11/6, GAJIC 14.
Csere: Horváth -, Pavlovic 8/3, Molnár 6, Varga 9/3, Kun-.
Edző: Utasi Gábor

Bonyhád: ILLÉS 18, Madár 9/3, KISS K. 18/3, Balla -, SPANGOLO 19.
Csere: Schuj -, Zsíros 10, Burai 4, Kiss Á. 1, Bödör 2, Sömenek 2.
Edző: Vavra András

Utasi Gábor: “A listavezető ellen extra játékra lett volna szükség, hogy győzzünk, ez sajnos ma nem volt meg. Nagyon sokáig nyílt volt a mérkőzés, de fontos szituációkban hibáztunk ziccereket. sajnos a játékvezetői felfogáshoz sem tudtunk alkalmazkodni, de összességében nincs okunk a szégyenkezésre.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni