Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 28. 15:47, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Veretlen a bajnokságban az U16 - interjú Czibere Zoltánnal

Veretlen a bajnokságban az U16 - interjú Czibere Zoltánnal

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U16-os csapata a regionális bajnokság utolsó hónapjára fordulva még veretlen a szezonban. Ennek kapcsán Czibere Zoltán vezetőedző nyilatkozott.

Mi a "titok"? Hiszen a regionális bajnokságban rangadónak nevezhető meccseket is meg kell nyerni, márpedig eddig az összeset sikerült.

- Ezen a szinten nagyon erős csapatunk van és a Szeged, Békés csapatain kívül egyelőre a többiek jóval kisebb játékerőt képviselnek. Szerencsére eddig az összes rangadónkat sikerült megnyerni, ami nagyon jó hangulatot teremt a csapaton belül.

Látható és érezhető magabiztosságot jelent fejben, mentálisan, hozzáállásban akár edzések, akár meccsek közben, hogy folyamatosan jönnek a győzelmek?
- Szerencsére a gyerekek nagyon jó mentalitással dolgoznak augusztus óta. Ettől függetlenül nyilván valóban plusz motivációt jelent nekik, hogy eddig veretlenek vagyunk a szezonban


Mi az, amiben a legtöbbet fejlődtek a srácok a szezon eleje óta?

- Fizikailag és technikailag is sokat fejlődtek a játékosok az elmúlt időszakban, ami köszönhető annak is, hogy nagyon jó szellemiségű a csapat. Mindent megtesznek azért, hogy fejlődjenek.


Mi a csapat legnagyobb erőssége?

- Legnagyobb erősségünk talán, hogy nagyon sok erős személyiség van a csapatban, akik nem fogadják el a vereséget, és minden mérkőzésen hihetetlen akarattal és alázattal játszanak.


Mik a célok a szezon hátralévő részére, és mi lehet akár a csapat, akár egyénileg a játékosok célja hosszabb távon?

- A célunk a szezon hátralévő részére, hogy megnyerjük az alapszakaszból még hátralévő mérkőzéseket és akkor veretlenül tudnánk le a szezon eddigi szakaszát. Majd jön a régiós döntő, amit szeretnénk megnyerni! A későbbiekben remélhetőleg minél több játékosunk kerül majd oda az U18-as, U20-as, majd később a felnőttcsapathoz is. A gyerekek ezért dolgoznak és remélhetőleg ez minél több játékosunknak sikerülni is fog.


Az utóbbi hetek eredményei:


SZEDEÁK B - Vásárhelyi KS 52-57

Kosársuli: Kruzslicz 29, Lehoczki A. 14/3, Niksics 9, Farkas 5, Molnár, Szilágyi, Mácsár, Kozma, Wolf, Vereb, Morton

Czibere Zoltán: "Gyakorlatilag 30 percen keresztül csak futottunk az eredmény után és semmi jel nem mutatott rá, hogy az utolsó percekben talpra állunk. Azonban az utolsó negyedre már nem csak a védekezésünk volt elfogadható, hanem támadásban is magunkra találtunk, így óriási hajrával sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak."


SZEDEÁK C - Vásárhelyi KS 28- 70

Kosársuli: Szilágyi 16, Wolf 11/3, Molnár 9, Mácsár 8, Kozma 6, Morton 5, Vereb 5/3, Lehoczki A 4, Kruzslicz 4,Farkas 2, Niksics

Czibere Zoltán: "Magabiztos győzelmet arattunk a Szeged C csapata ellen. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatomnak."


Vásárhelyi KS - Békéscsabai KK 93-31

Kosársuli: Kruzslicz 31, Lehoczki 21/3, Wolf 15/3, Niksics 13, Farkas 6, Szilágyi 3, Mácsár 2, Molnár 2, Kozma, Vereb

Czibere Zoltán: "Magabiztos győzelmet arattunk a vendégcsapat ellen. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a győzelmünkhöz."


Vásárhelyi KS - SZEDEÁK B 73-67

Kosársuli: Kruzslicz 26/6, Lehoczki A 14/3, Farkas 12, Nagy 12, Niksics 5/3 , Szilágyi 4, Molnár, Lehoczki L, Kozma, Molnár, Wolf, Vereb

Czibere Zoltán: "A csoport rangadóját játszottuk a vendégcsapat ellen, ahol az első negyedben felváltva estek a kosarak. Nem igazán találtunk fogást ellenfelünkön. A második és harmadik negyedben viszont a szezon eddigi legjobb és legfegyelmezettebb játékát mutattuk be, ennek köszönhetően viszonylag nagy előnyt sikerült kiépíteni. Azonban az utolsó percekben nagyon sok rossz döntést hoztunk támadásban és védekezésben is, ennek köszönhetően visszajött a mérkőzésbe a szegedi csapat, és nagy nehézségek árán tudtuk csak megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak, mert hatalmasat küzdöttek ezért a győzelemért."


Gyulasport - Vásárhelyi KS 20-99

Kosársuli: Lehoczki A., Kruzslicz 16, Nagy 12, Molnár K 10, Lehoczki L 10, Wolf 8, Kozma 8, Niksics 8, Molnár D 4, Morton 2, Szilágyi 2, Vereb

Czibere Zoltán: "Magabiztos játékkal hoztuk a kötelező győzelmet. Gratulálok a fiúknak."

Békéscsabai KK - Vásárhelyi KS 49-104

Kosársuli: Kruzslicz 38, Lehoczki A 29, Farkas 12, Niksics 7, Wolf 6, Vereb 4, Kozma 2, Nagy 2, Szilágyi 2, Molnár D 2, Lehoczki L, Molnár K


Békési SzSK - Vásárhelyi KS 70-80

Kosársuli: Kruzslicz 23, Niksics 15, Lehoczki A 14, Farkas 11, Lehoczki L 6, Nagy 6, Molnár K 3, Szilágyi 2, Kozma, Morton, Wolf, Molnár D

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.