Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 20. 19:30, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

VERESÉG A FŐVÁROSBAN

VERESÉG A FŐVÁROSBAN

Vereséget szenvedett a Vásárhelyi Kosársuli a Budapesti Honvéd otthonában.

A hazaiak csak ritkán engedték át a vezetést a kék-sárgáknak, akiknek a döntő pillanatokban mindig megremegett a kezük. Március 25-én pénteken a MAFC II lesz az ellenfél a Hódtói Sportcsarnokban.

A vendégekhez írták az első pontokat a jegyzőkönyvben, de ezután egy ideig kevés sikerélményük volt Pavlovicéknak. A Honvéd magához vette az irányítást, és 7 perc után már 17-9-re vezettek, és az előnyükből csak néhány pontot engedtek el.

A folytatásban még közelebb araszolt a Csongrád megyei alakulat. Sőt az eredményesen játszó Wirth és Czibere pontjaival fordítani tudtak. (33-35) A másik oldalon Stefán és Sinkovits volt eredményes. A Kosársuli nem élvezhette sokáig a vezetést, mivel egy-két perc alatt ismét fordult a kocka, így a nagyszünetben már Puskás Artúr legénysége vonulhatott pihenőre jobb helyzetben.

41-38-nál kezdődött a harmadik 10 perc. Ezután is szoros maradt az állás, a Kosársulinak jött ki jobban a lépés ebben az időszakban. Az egész meccsen jól játszó Varga Dániel kettesével egyre zárkóztak fel. Az utolsó momentumok azonban a fővárosiaké voltak, így a zárónegyed előtt megint megléptek valamelyest.

Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, de a nem túl népes közönségnek végül nem kellett tövig rágnia a körmét. A Vásárhelyben nem volt elég erő, hogy újítson, semmi nem jött be nekik. Többször megközelíthették volna a budapestieket, de nem sültek a támadásaik. Ennek köszönhetően Szalayék otthon tartották a győzelmet.


Budapesti Honvéd - Vásárhelyi Kosársuli 76-71 (23-18, 18-20, 16-14, 19-19)
NBI B csoport, XX. forduló vezette: Török Z., Sabáli L. és Németh A.
Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 50 néző.
Kosársuli: WIRTH 12, Kelemen 11/3, Pavlovic 6, Vas 7, VARGA D. 20,
csere: Czibere 11/3, Kis Molnár -, Rostás G.4
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Jól küzdöttünk, de sajnos a végjátékban sokat hibáztunk, és nem is dobtunk jól."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.