Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 15. 09:54, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Végrehajtást kezdeményeznek Márki-Zay Péterrel szemben

Végrehajtást kezdeményeznek Márki-Zay Péterrel szemben

Márki-Zay Péter mindez-idáig nem fizette meg azt a május 18-án megítélt sérelemdíjat, amelyet a másodfokú bíróság rótt ki rá.

Hódmezővásárhely polgármestere valótlan állításokat tett közzé közösségi oldalán Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottról és Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőről. Az államigazgatási vezetők ezért kénytelenek végrehajtási eljárást kezdeményezni a jó hírnevüket megsértő polgármester ellen.

Az eset azért is szomorú, mert a 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a hivatalvezetők a vásárhelyi kórháznak ajánlották fel jótékony adományként. Márki-Zay Péter a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást, holott korábban saját nyilatkozatában üdvözölte és minden vásárhelyi nevében megköszönte a felajánlást, továbbá ígéretet tett a sérelemdíj önkéntes teljesítésére. Rendkívül sajnálatos, hogy egy megyei jogú város polgármestere nem tanúsít jogkövető magatartást és ezáltal a vásárhelyieket károsítja. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetői bíznak abban, hogy a végrehajtási eljárás eredményes lesz, és a kórház megkaphatja a felajánlott adományt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.