Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 22. 13:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

VÉGRE GYŐZTEK VAS PÉTERÉK

VÉGRE GYŐZTEK VAS PÉTERÉK

15 pontos hátrányból talpra állva győzött a Vásárhelyi Kosársuli a Kecskemét otthonában.

Dr. Elek Andrásnak nem volt könnyű dolga, mivel sérülés miatt nélkülöznie kellett egyik fiatal játékosát Nagy Csabát, de Mócsai Milán, Rostás Gábor és Kelemen Balázs sem volt 100 százalékos állapotban. A kék-sárgák következő ellenfele a Miskolc lesz jövő szombaton, a Hódtói Sportcsarnokban.

Alaposan meglepte a Kosársulit a hazai együttes az elején, öt perc után 20-8 volt az állás. Az A csoportos Kecskemétben is pattogtató Pongó Máté, valamint Pintér, Piukovics és Keller volt leginkább elemében. A vendégek viszont nem nagyon tudtak hozzászólni a történésekhez, így a negyed végére 15 pontos hátrányba kerültek.

Szerencsére a folytatásban összekapták magukat a kék-sárgák és rohamot indítottak, a pontokat megosztva egymás közt fokozatosan zárkóztak fel a félidőre, amikor már 35-33-at mutatott az eredményjelző. Vas Péterék óriásit védekeztek ebben az időszakban amellett, hogy 20 pontot gyűjtöttek, mivel mindössze 7 pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

A nagyszünetet követően viszont ismét talpra álltak a kecskemétiek, de fordítani tudtak a vendégek. (35-37) A harmadik periódus végül 54-54-es döntetlennel zárult. A Vásárhelynél Varga Dániel jeleskedett a pontgyártásban, míg a hírös városi alakulatnál Pongó vitte a prímet.

Nem mindennapi izgalmakat hozott a zárójátékrész, sokáig fej-fej mellett haladtak a gárdák. Vasnak, Kelemennek és a kulcsszituációkban fontos büntetőket értékesítő Varga Zalánnak köszönhetően az utolsó percekben már a hódmezővásárhelyiek voltak lépéselőnyben. A 71-73-as végeredmény végül a kecskeméti Fehér Péter hárompontosa után állt be. A Vásárhelyi Kosársuli ezzel megszerezte szezonbeli hetedik győzelmét.

KTE Duna Aszfalt - Vásárhelyi Kosársuli SE 71-73 (28-13, 7-20, 19-21, 17-19)
NBI B csoport, XVI. forduló vezette: Sértö R., Lengyel Á. és Mészáros B.

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 20 néző.
Kosársuli: Wirth 3, HORVÁTH 8, VAS 12/3, VARGA Z. 11, VARGA D. 15,
csere: Kis Molnár 6/6, KELEMEN 11/3, Pavlovic 3, Czibere 2, Rostás I. 2, Mócsai -.
Edző:
dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: “Kicsit elaludtunk az elején, de a második negyedtől már jobban védekeztünk. Közepes támadó játékkal is sikerült a végjátékban győznünk – egy kiváló játékosokból álló, jól felkészített csapat otthonában.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.