Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 16. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Véget ért a közös kosaras edzőtábor Vásárhelyen

Véget ért a közös kosaras edzőtábor Vásárhelyen

2021. augusztus 8-tól 14-ig tartott közös edzőtábort Hódmezővásárhelyen a Vásárhelyi Kosársuli és a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub.

Az edzőtábort a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával valósították meg.

A 2006 és 2009 között született kosarasok naponta több edzésen pallérozódtak. A tréningeken a technikai tudás egymástól való elsajátítása mellett egymás sportban mutatott mentalitásáról is sokat tanulhattak. A tábor remek alkalom volt arra, hogy az edzők új munkamódszereket ismerhessenek meg. A közös edzőtábor csúcspontja a csütörtök esti edzőmeccsek voltak, ahol két mérkőzésen mérték össze tudásukat a játékosok.

Az eseményen 52 játékos és edző vett részt. A közös edzőtábor alatt a szabadkai fiatalok Hódmezővásárhely kultúráját és nevezetességeit is megismerhették.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.


A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

A projekt címe: „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig.

Rövidítés: CB Basket A to Z
Projektazonosító: HUSRB/1903/34/0061
Elkülönített forrásösszeg: 191.269,00 euró
Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 162.578,65 euró
A projekt kezdete: 2021. 03. 01.
A projekt zárása: 2022. 05. 31.
Vezető kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
kedvezményezett: „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klub

Kapcsolat:
A projekt neve: CB Basket A to Z.
Kapcsolattartó neve: Martonosi János alelnök
Szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
Telefonszámok: +36/20-266-7240
E-mail cím: jan.martonosi@gmail.com
Cím: Németh L. u. 18., 6800 Hódmezővásárhely, Magyarország


JOGI NYILATKOZAT
Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben