Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 05. 10:56, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Vásárolj Te is egyszerűen, vonat- és buszjegyet egy helyen!

Vásárolj Te is egyszerűen, vonat- és buszjegyet egy helyen!

Tovább bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető helyi Volánbusz jegyek köre

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek célja, hogy utasai számára egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson. A kiemelt feladatok közé tartozik a jegy- és bérletvásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá tétele. Szeptember elsejével tovább bővült a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében elérhető buszos jegytermékek köre. Mostantól Ajka, Salgótarján, Tata és Szeged város helyi buszjárataira érvényes jegyek és bérletek is elérhetőek a vasúttársaságnál. Az ősz folyamán további városok esetében is várható hasonló fejlesztés.

A MÁV-Volán-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasúttársaság által jelentős fejlesztésen áteső, környezettudatos szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a „Térségi és városi jegyek” menüponttal, amelyben több városi és térségi bérlet is elérhető. A mostani fejlesztésnek köszönhetően szeptember 1-jétől már az alábbi városok helyi bérleteit is megvásárolhatják az utasok:

  • Ajka összvonalas havi-, a tanuló- és a nyugdíjas bérletei,
  • Salgótarján összvonalas havi-, I. és II. félhavi-, valamint a tanuló- és a nyugdíjas bérletei,
  • Tata összvonalas havi-, kéthetes-, a tanuló- és a nyugdíjas bérletei.

Ezeken túl a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban elérhetőek Ajka, Salgótarján és Tata elővételben váltott menetjegyei és Tata turista bérletei (napijegy) is, illetve a fent felsorolt helyi buszbérletek is.

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, aminek fejlesztését – a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva – a MÁV Szolgáltató Központ végzi csakúgy, mint az új típusú jegykiadó automaták integrációját a JÉ-rendszerhez.

Még 2020 októberében kötött a MÁV-START és a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) együttműködési megállapodást, amelynek célja – a kormányzati, önkormányzati és szolgáltatói célkitűzéseknek megfelelően – a szegedi térséget érintő vasúti és helyi személyszállítási közszolgáltatók közötti hálózati, menetrendi és tarifális együttműködés kialakítása. Ennek köszönhetően Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek már 2020 őszétől, a bérletek 2021-től elérhetőek a MÁV appban, 2022 márciusától a MÁV-START jegykiadó automatáiban. A Volánbusszal történő együttműködés keretében szeptember 1-jétől újabb szegedi jegytermékek érhetőek el a MÁV-START jegypénztáraiban, a 60 perces, a 24 órás és 72 órás napijegyek, az egy- és kéthetes, valamint az összvonalas 30 napos, havi-, tanuló-, nyugdíjas-, kisgyermekes havi-, felmutatóra szóló havi-, negyedéves-, féléves- és éves bérletek is megvásárolhatók.

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbuszra érvényes jegytermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő autóbuszjáratokra szóló viszonylati bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi és békéscsabai helyi buszbérletei is, valamint Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.